sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Pieniä kertomuksia suurista asioista

Pastori Wilhelm Busch syntyi 27. maaliskuuta 1897 Elberfeldissä, Saksassa. Lapsuutensa hän vietti Frankfurt am Mainissa, missä hän myös kävi koulunsa. Ollessaan Ensimmäisessä maailmansodassa Busch - itsekin papin poika - löysi elävän uskon Jeesukseen Kristukseen. Opiskeltuaan sodan jälkeen Tübingenissä teologiaa hän toimi seurakuntapappina Bielefeldissä ja Essenissä, missä hänestä tuli nuorisopastori vuonna 1931.

Hitlerin Saksassa häntä vainottiin ja hän joutui useaan kertaan pidätetyksi. Sodan jälkeen pastori Busch tavoitti lukuisia ihmisiä evankeliumin sanomalla. Wilhelm Busch kuoli 20. kesäkuuta 1966. Hän oli kuollessaan 69-vuotias.

Pastori Wilhelm Busch kuvaa kertomuksissaan elävästi kokemuksiaan mitä erilaisimpien ihmisten ja tilanteiden keskellä.

Luin tänään kirppiksellä hänen kirjansa: "Pieniä kertomuksia suurista asioista". Kirjan ovat suomentaneet Juha Leisola, Jonathan Tolksdorf ja Ulla Leisola.

Kirjaan on koottu monia koskettavia kokemuksia, joiden lukeminen vahvistaa uskoa. Suosittelen luettavaksi!

Tapasin tänään kirppiksellä omaperäisen persoonan Helsingistä. Hän oli aamun ensimmäinen asiakas, joka viipyi kirppiksellä tavallista pidempään. Hän kävi välillä asioilla muualla ja tuli kirppikselle uudestaan. Hän kysyi minulta, että saako hän laulaa? Saatuaan myöntävän vastauksen, hän lauloi minulle useita lauluja, myös omia laulujaan. Minäkin sain laulaa hänelle yhden hengellisen laulun, jota hän kuunteli mielellään. Sitten hän ehdotti laulettavaksi joululaulua, "Taas kaikki kauniit muistot". Hän muisti tuosta laulusta sanat: "Hänen olkaansa nojasin pääni ja hiljaa kuuntelin". Näistä sanoista tunnistin laulun, että se oli em.

Tässä kohtaamisessa, oli jotakin erikoista. Hän osti kaksi lehteä ja lähti pois hymyssä suin. Minullekin jäi hänen kohtaamisestaan iloinen mieli.

Ei kommentteja: