perjantai 14. syyskuuta 2012

Luonteemme kasvaminen on tärkeämpää kuin tiedon lisääntyminen!

"Nämä tapahtumat ovat varoittavia esimerkkejä, ja ne on kerrottu ojennukseksi meille, joiden osana on elää lopun aikoja." (1. Kor. 10:11. UKR.)

"Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut." (1. Kor. 10:11. VKR.)

Jumala on tiennyt ja tietää kaiken aikaa maailman, meidän elämämme ja jokaisen ihmisen elämän historian alun ja lopun ja kaiken siltä väliltä kaikkia yksityiskohtia myöten. Tämä ei kuitenkaan sulje pois sitä tosiasiaa, että jokainen ihminen voi omilla valinnoillaan vaikuttaa oman historiansa sisältöön. Jumalan alkuperäinen suunnitelma elämäämme nähden voi olla erilainen, riippuen valinnoistamme. Tämä totuus pätee yksilöiden, kansojen ja koko maailman historian suhteen. Yhden ihmisen valinnat voivat olla niin ratkaisevia, että ne vaikuttavat koko maailman historiaan. Vaikutus voi olla hyvä tai paha. Tämä on vakava kysymys. Valinnoillamme on aina seuraukset! Tästä syystä meidän tulee aina jättää suunnitelmamme Jumalan käteen ja kysellä hänen tahtoaan tehdessämme valintoja. Jeesus pyysi rukoilemaan: "Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa."

Jumalan antamat profetiat ovat kuin etukäteen kirjoitettua historiaa. Vain Jumala voi toimia näin. Kukaan ihminen ei osaa ennustaa oman eikä toisen ihmisen elämään liittyviä yksityiskohtia etukäteen 100 %:n tarkkuudella. Vanhan testamentin messiasennustukset toteutuivat Jeesuksessa täydellisesti. Monet Israelin kansaa koskevat ennustukset saavat täyttymyksensä Jeesuksen elämässä tai hänen seurakuntansa elämässä ajan loppuun saakka sekä taivaassa että uudessa maassa, ikuisuudessa. Jumalan antamalla profetialla on aina monitahoinen merkityksensä. Sen täyttymys voi toteutua maallisessa tai hengellisessä mielessä, ajassa tai ikuisuudessa. Ilmestyskirjan profetioiden esikuvat löytyvät Vanhasta testamentista. Kaikki Vanhan testamentin tapahtumat ovat varoittavia esimerkkejä aikalaisilleen ja meille, joiden osana on elää lopun aikaa. Ilmestyskirja avautuu koko Raamatun muun ilmoituksen kautta. Ilmestyskirjaa tutkiessamme ja lukiessamme meidän tulee ajatella lunastussuunnitelman kokonaisuutta. Kun haluamme perehtyä jonkun suuren taiteilijan persoonaan ja hänen maalaukseensa, niin katsomme ensin koko kuvaa ja sitten perehdymme taiteilijan ja hänen maalauksensa yksityiskohtiin ja kenties maalauksen syntymiseen liittyvään tekniikkaan.

Ilmestyskirjan tutkiminen tulisi vaikuttaa enemmän sydämeemme kuin päähämme. Luonteemme kasvaminen on tärkeämpää kuin tiedon lisääntyminen!

Ei kommentteja: