torstai 13. syyskuuta 2012

Muistomerkki

Muistomerkki

Muistomerkki on kohde, joka toimii jonkin muistona, usein henkilön (yleisimmin kuolleen) tai tapahtuman. Yleisiä muistomerkin muotoja ovat maamerkit, kuten patsaat, suihkulähteet tai jopa kokonaiset puistot. Hautakivi on mahdollisesti yleisin muistomerkki. Yleisiä muistomerkkejä ovat myös sotamuistomerkit, joita pystytetään sodassa menehtyneiden muistoksi.
Samankaltainen käsite on memoriaali, joka alun perin tarkoitti muistiinpanoa, muistiota tai muistomerkkiä.

Katso myös

Muistomerkki, matkamuisto, muistoraha, muistorahasto, muistoadressi, muistokirjoitus jne. Kaikki edellä luetellut muistamiseen liittyvät asiat, jotka ihmiset ovat keksineet, tehneet ja pystyttäneet ovat katoavia. Kaikki ihmiset toivovat sydämessään, että heidät muistettaisiin hyvällä sekä elämän aikana että sen jälkeen. Sen tähden he hankkivat, pystyttävät ja luovat muistomerkkejä, ettei heitä ja heidän saavutuksiaan unohdettaisi. Kukaan ei halua joutua unohduksiin, paitsi Job kärsimyksensä aikana ja siitä syystä. Ryövärikin pyysi Jeesusta muistamaan hänet. Merkiksi tästä muistamisesta hän sai Jeesuksen lupauksen paratiisiin pääsystä. Jeesuksen sanat ja lupaukset ovatkin maallisia muistomerkkejä kestävämpiä ja tärkeämpiä. Jumalan sanojen tulisi olla muistolauseina sidottuina käsiimme ja otsaamme.

Edellinen kirjoitukseni päättyi kysymykseen Jumalan muistomerkistä. Oletko jo miettinyt tätä asiaa? Oletko löytänyt vastauksen siihen?

Ei kommentteja: