perjantai 14. syyskuuta 2012

Heittäytyminen kuninkaan eteen kuvaa alamaisuutta, kunnioitusta ja palvontaa!

"Kun Karitsa otti kirjan, ne neljä olentoa ja kaksikymmentäneljä vanhinta heittäytyivät hänen eteensä. Vanhimmilla oli kaikilla harppu ja kultamalja täynnä uhrisavua, pyhien rukouksia. He lauloivat uuden laulun: - Sinä olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinut on teurastettu, olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmisiä kaikista heimoista, kaikista kielistä, kansoista ja maista. Olet tehnyt heistä kuningassuvun, meidän Jumalamme pappeja; he tulevat hallitsemaan maan päällä." (Ilm. 5:8-10.)

Johannes Kastaja esitteli Jeesuksen Jumalan Karitsana, joka ottaa pois maailman synnin. Ilmestyskirjassa tämä kuva Jeesuksesta ei ole muuttunut. Teurastetulla Karitsalla on oikeus ottaa kirjakäärö ja avata sen sinetit, koska taivaassa ja maan päällä ei ole muuta nimeä, jossa me voisimme pelastua. Jeesus on ainoa pelastaja. Hänen asemansa taivaassa on niin korkea, ettei mistään löydy hänen vertaistaan. Meidän on vaikea käsittää sitä suuruutta ja majesteettisuutta, joka Jeesuksen persoonaan liittyy.

"Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan vallan, rikkauden, viisauden ja voiman, kunnian, kirkkauden ja ylistyksen. Ja minä kuulin, kuinka kaikki luodut taivaassa, maan päällä, maan alla ja meressä, kaikki mitä niissä on, lausuivat: - Hänen, joka istuu valtaistuimella, hänen ja Karitsan on ylistys, kunnia, kirkkaus ja mahti aina ja ikuisesti. Ne neljä olentoa sanoivat: "Aamen", ja vanhimmat heittäytyivät kasvoilleen ja osoittivat kunnioitustaan." (Ilm. 5:12-14.)

Tulee aika, jolloin mistään maailmankaikkeuden kolkasta ei kuulu yhtään soraääntä eikä kenelläkään ole minkäänlaista kapinamieltä Jumalaa vastaan. Tällaiseen kuningassukuun meillä on etuoikeus kuulua Jeesuksen poikina ja tyttärinä. Kuninkaallinen pappeus kuvaa sitä asemaa ja tehtävää, johon lunastetut ihmiset on tarkoitettu.

Ilmestyskirjan neljännessä ja viidennessä luvuissa mainitaan useaan kertaan heittäytyminen valtaistuimen eteen. Taivaassa osoitetaan näin alamaisuutta, kunnioitusta ja palvontaa Jumalalle, kuninkaana. Itämaan tietäjät tekivät myös näin, kun he tulivat lahjoineen Jeesus-lapsen luo. Voisimmeko mekin opetella tätä jo nyt?!

Ei kommentteja: