perjantai 28. syyskuuta 2012

Hukkuminen veteen tai tuleen!

Tänään on Estonia -laivan uppoamisen 18-vuotismuistopäivä. Tuona päivänä syntyneille tämä päivä merkitsee täysi-ikäiseksi tulemisen päivää. Posti on tuonut heille ilmoituksen äänioikeudesta kunnallisvaaleissa 2012.

Rukoilen voimia onnettomuudessa hukkuneiden omaisille ja läheisille. Saakoon Herra antaa teille tänään tulevaisuuden toivon ja parhaan lohdutuksen! Toisen on vaikea ymmärtää kuoleman aiheuttamaa kipua. Läheisestä, eroaminen satuttaa syvältä. Jeesus kuitenkin ymmärtää ja hän pystyy auttamaan, nostamaan ja kantamaan meitä vaikeidenkin kokemusten yli. Jumalan lupauksen varassa jaksaa mennä eteenpäin!

Meren elementti voi olla vesi tai tuli. Veteen hukkuneilla on toivo elämästä, mutta viimeiseen tuleen hukkuneilla ei toivoa ole. "Meri antoi kuolleensa" (Ilm. 20:13) sisältää toivon ylösnousemuksesta. Elämän kirjaan kirjoitettu nimi takaa sen, ettei hukkuminen ole ikuinen ero Jumalasta, eikä myöskään niistä, jotka uskovat Jeesukseen.

Elämän kirjaan kirjoitetut nimet muodostavat uuden maan asukasluettelon. Tämä luettelo on pelastuksemme kannalta kaikkein tärkein "asiakirja". Taivaassa säilytettäviä kirjoja päivitetään jatkuvasti. Siellä on reaaliajassa olevat tiedot pelastuneista ja hukkuneista. Nimi elämän kirjasta voidaan pyyhkiä pois, mutta se voidaan siihen myös lisätä. Jeesus kehotti omiaan iloitsemaan siitä, että nimi on kirjoitettu elämän kirjaan. Jos ihmisen nimeä ei löydy elämän kirjasta, niin se on hyvin vakava asia. Hän joutuu viimeisenä tuomion päivänä hukkumaan tulimeressä. Vedenpaisumus ja "tulenpaisumus" kuuluvat molemmat Jumalan tuomiotoimiin. Mitkään voimat eivät pystyneet estämään vedenpaisumusta. "Tulenpaisumuksen" kohdalla on samoin. Veteen hukkuminen ei ole lopullinen kohtalon kysymys elämän kannalta, mutta viimeiseen tuleen hukkuminen tulee olemaan.

Ei kommentteja: