keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Merkki kertoo sen kenen puolella olet!?

"Heidän vihansa suuri päivä on tullut - kuka sen voi kestää?" (Ilm. 6:17.)

Ilmestyskirjan seitsemäs luku vastaa tähän tärkeään kysymykseen, koska Herra haluaa vahvistaa omiaan ja suojella heitä ahdistuksen aikana kestämään lopun ajan koetukset ennen viimeisen sinetin avaamista, Jeesuksen paluuta kirkkaudessa. Seitsemäs sinetti avautuu Karitsan toimesta vasta kahdeksannessa luvussa.

"Tämän jälkeen näin neljä enkeliä, jotka seisoivat maan neljällä kulmalla ja pidättelivät maan neljää tuulta, ettei mikään niistä pääsisi puhaltamaan yli maan ja meren eikä vasten ainoatakaan puuta. Ja vielä näin yhden enkelin, joka nousi idästä kantaen elävän Jumalan sinettiä. Hän huusi kovalla äänellä noille neljälle enkelille, joille oli annettu valta hävittää maata ja merta: "Älkää hävittäkö maata, älkää merta, älkääkä puita, ennen kuin olemme painaneet sinetin meidän Jumalamme palvelijoiden otsaan." (Ilm. 7:1-3.)

Tuulet kuvaavat profetioissa hävitystä ja sotaa. Tuulet voivat puhaltaa maalla tai merellä. Maalla ja merellä on oma merkityksensä profetioissa. Danielin kirjassa kuvataan kansojen merestä nousevia valtakuntia, jotka nousevat ja kukistuvat sodan tuulten vaikutuksesta. Valtakunta voi kasvaa myös maasta, rauhanomaisin keinoin. Näihin ajatuksiin palaan myöhemmin.

Sodan tuulia pidätellään kaiken aikaa maan neljällä kulmalla. Paholainen ei pääse vielä mielipuuhaansa, hävittämään maata, vaikka hän haluaisikin. Jumalan armon Hengen vaikutusta on se, että meillä on vielä armon aikaa kääntyä Jumalan puoleen ja etsiä häntä koko sydämestämme. Sodan puhkeamisella kuvataan sitä pahuuden hyökyaallon täyttä purkautumista ihmiskunnan ylle, joka vahingoittaa koko luomakuntaa, maata, merta, puita, eläimiä ja ihmisiä jne. Tuulten pidättämisen aikaan Jumalalla on käynnissä sinetöimistyö. Elävän Jumalan sinetti pitää painaa Jumalan palvelijoiden otsaan, merkiksi Jumalan omistusoikeudesta. Jumala tarjoaa tämän merkkinsä jokaiselle, mutta kaikki eivät halua ottaa sitä vastaan. Kaikki eivät halua kuulua Jumalalle. Monet ovat valinneet toisen herran ja toisen merkin, jonka peto pakottaa ottamaan oikeaan käteen tai otsaan. Koko ihmiskunta tulee merkityksi elävän Jumalan sinetillä tai pedon merkillä. Vaihtoehtoja on vain kaksi. Merkki kertoo sen kenen puolella olet, ketä palvelet ja ketä kumarrat?

Ei kommentteja: