perjantai 28. syyskuuta 2012

Rauha on rakkauden seuralainen, kuten ilokin!

"Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minussa rauha. Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman." (Joh. 16:33.)

Ennen kärsimyksiään, kuolemaansa, ylösnousemistaan ja taivaaseen astumistaan Jeesus puhui usein rauhasta. Tervehtiessään opetuslapsiaan ylösnousemuksensa jälkeen, Jeesus sanoi ensi sanoikseen: "Rauha teille". Todellinen ja kestävä rauha ei ole koskaan mahdollista ilman Kristuksen rauhaa. Ilman Kristuksen rauhaa pelot voivat kasvaa niin suuriksi, että ihminen menehtyy pelkoonsa. Jeesus tiesi omiensa joutuvan maailmassa ahtaalle myös hänen tähtensä. Maailman voittamisella Jeesus tarkoittaa synnin voittamista. Jeesus voitti synnin, kuoleman ja kaikki paholaisen kiusaukset ja itse paholaisen. Jeesuksen voitto mahdollistaa rauhan. Opetuslapset tarvitsivat jokainen henkilökohtaisesti Jeesuksen rauhan joutuessaan hajaantumaan eri tahoille. Jeesuksen rauha annetaan lahjana, niin kuin kaikki Jumalan lahjat. Kristuksen rauha on Hengen hedelmä, joka mainitaan usein rakkauden ja ilon yhteydessä. Ilo ja rauha kulkevat rakkauden perässä, ne ovat rakkauden seuralaisia. Jos rakastamme maailmaa enemmän kuin Kristusta, niin menetämme rauhan. Maailma ei voi antaa rauhaa, koska se ei omista sitä. Kristuksen rauha ei ole tästä maailmasta, niin kuin Kristuksen kuninkuuskaan ei ole tästä maailmasta. Meillä on Kristuksen rauha niin kauan kuin elämme hänen maailmassaan uskon kautta. Sanat: "Pysykää rohkeina" on käskymuodossa samalla tavalla kuin sanat: "Älkää pelätkö!" "Pysykää rauhallisina, minä tässä olen. Älkää pelätkö." (Matt. 14:27.)

"Älkää rakastako maailmaa, älkää sitä, mikä maailmassa on. Jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaudella ei ole hänessä sijaa. Sillä mitä kaikkea maailmassa onkin, ruumiin halut, silmien pyyteet ja mahtaileva elämä, se kaikki on maailmasta, ei Isästä. Ja maailma himoineen katoaa, mutta se, joka tekee Jumalan tahdon, pysyy iäti." (1. Joh. 2:15-17.)

Jumala on rakkaus. Hän on täydellinen rakkaus. "Täydellinen rakkaus karkottaa pelon!" Elämä Kristuksessa on täydellisessä rakkaudessa elämistä ja se on levollista elämää. Etsitkö tällaista elämää? Kaipaako sielusi rauhaa ja lepoa Herrassa?

"Tule Jeesuksen luo, Tule nuorena oi! Hälle uhriksi tuo kevätpäiväsi koi! Miten harmeta pääs Sinä synnissä soisit Ja sun talves ja jääs Vasta Herralle toisit?
Ohi aikasi käy Kuten nukkuvan yö, Ei sen liikettä näy, Kun se voimasi syö. Vähän viivyttelet: Sävel raukes jo raikas; Yhä aikailet: Ohi on sinun aikas.
Ajan armahan sen Isä lapsille soi, Jona autuutehen He niin kypsyä voi, Että suojaamanaan He niin myrskyiltä säilyy, Kuten kukkaset maan Kesäkunnailla päilyy.
Tule Jeesuksen luo, Hän sun puhdistavi, Tulen taivaasta tuo Sinun rintahasi. Halut kirkastuvat Hyvän Jeesuksen luona, Himot vaikenevat Sekä hiiltyvi kuona.
Elon uuvuttamain Surut pois katoaa, Sydän etsivä vain Kodin oikean saa. Yhä nuori se on, Vaikka ruumiisi riutuu, Elos sammumaton, Kun jo voimasi hiutuu.
Tule Jeesuksen luo, Omaks osti hän sun! Vettä lähtehen juo Verin puhdistetun! Tule, kulje se tie, Minkä hän sulle raivas. Se sun onnehen vie Ja on määräsi taivas." Simo Korpela

Ei kommentteja: