torstai 23. huhtikuuta 2009

Olemme ainutkertaisia persoonia!

"Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi, kun virtojen poikki, ne eivät tempaa sinua mukaansa, kun astut tulen lävitse, sinä et pala eikä liekki sinua polta" (Jes 43:1,2).

Eo. lupaus on rohkaiseva ja se antaa turvallisuuden tunteen. On hyvä aloittaa päivä Jumalan lupausten varassa. Psalmi 37 on myös Jumalan ihanien lupausten aarreaitta, josta saamme ilmaisia jyviä elämäämme varten. Hengellistä ruokaa, jota ilman emme tule toimeen. "Herra pitää huolen omiensa jokaisesta päivästä, eikä heidän perintöosansa koskaan häviä." "Olen elänyt pitkän elämän, nuoruudesta vanhuuteen saakka. Koskaan en ole nähnyt vanhurskasta hylättynä enkä hänen lapsiaan kerjäämässä leipää." "Nöyrät perivät maan, he saavat osakseen onnen ja rauhan" --- "Rauhan miehellä on tulevaisuus!" Tässä on vain muutamia lupauksia, psalmista 37.

Päivä oli kiireinen, mutta ehdin silti vierailla muutamissa kodeissa. Kuuntelin pitkään erään iäkkään henkilön elämäntarinaa. Kerronnasta ei tahtonut tulla loppua ollenkaan. Hänen lapsensa ovat hyvin kansainvälisiä ihmisiä, erittäin pitkälle koulutettuja. Tunsin suurta iloa saadessani rukoilla hänen ja koko hänen sukunsa puolesta. Toisessa kodissa sain rukoilla erään sairaan ihmisen puolesta. Rukoushetken jälkeen sairas totesi painokkaasti, että nyt hänen päivänsä on pelastettu! Hänellä oli hyvin vakava sairaus. Muistakaa häntä rukouksin. Eräässä kodissa rva osti kymmenen korttia ja sanoi, että näissä korteissa on sanoma. Mies oli lähdössä tieasioita käsittelevään kokoukseen ja kun rukoilin tuon kokouksen puolesta, niin tämä mies oli huojentunut ja sanoi, että kyllä täällä saa käydä toistekin ja hän kehoitti vaimoansa antamaan minulle vastaleivottuja pullia. Pullat olivat niin kuumia, että ne piti laittaa laukkuun myöhempää "käyttöä" varten. Kadulla sain kuulla pitkän esitelmän sukututkimuksesta. Tämä henkilö on osallistunut raamattuluennoilleni vuosia sitten. Tämä henkilö oli tutkituttanut oman DNA:n Houstonissa Texasissa USA:ssa. Hän oli selvittänyt perimänsä sekä isänsä että äitinsä puolelta. Tämä tutkimus oli laajentanut hänen käsitystään suvustaan erittäin paljon. Kantaisät ja kantaäidit löytyvät tämän tutkimuksen avulla vuosituhansien taakse. Olin aivan ihmeissäni. Ystäväni kertoi minulle, että isän perimä on Y-67 DNA ja äidin perimä on mtDNA. Tutkimukset maksavat kuulemma n. 600-1000 euroa. Ko. tutkimusmenetelmää käytetään myös tuhansia vuosia vanhoja muumioita tutkittaessa. Olen kyllä kuullut näistä tutkimuksista aikaisemminkin, mutta nyt sain hyvin seikkaperäisen selostuksen henkilöltä, jolla oli omakohtaista kokemusta asiasta. Kun kuuntelin tätä henkilöä, ajattelin, että hänellä on valtavasti tietoa, elämästä. Hän osasi useita kieliä. Kun kysyin, osaatko puhua venäjää? Hän alkoi puhua venäjää, aivan sujuvasti, niin kuin se olisi ollut hänen äidinkielensä. Viron kieli oli myös hänelle tuttu. Ihmisen aivot ovat ihmeelliset. Sanoin hänelle, että kyllä sinä olet ainutlaatuinen persoona. Hän totesi, että niin me olemme kaikki ainutkertaisia.

2 kommenttia:

Sanni Täti. kirjoitti...

Tervehdys!
EN voi muuta kuin ihmetellä kaikkea,mitä sinulla tulee aina päivittäin vastaan.
Olet rohkea ja Jumala on kanssasi.
Täällä on kaunis aurinkoinen päivä.
Lähden haravoimaan pihaa etelänpuolelta.

Paavo Hautala kirjoitti...

Mukava lukea pitkästä aikaa kommentteja. Nyt on talvi ja paljon on satanut lunta. Haravoimaan ei pääse vielä pitkään aikaan. Kevättä kohden kuitenkin mennään. Sanni-tädille talviset terveiset!