perjantai 3. huhtikuuta 2009

Kevättä rinnassa!

Kuusamoon alkaa vähitellen virrata ihmisiä pääsiäisenviettoon. Se näkyy marketeissa pitkinä kassajonoina. Kevätaurinko houkuttelee matkailijoita Rukan rinteisiin ja laduille. Ihmisillä näyttää olevan kevättä rinnassa! Se tulee esille kasvojen ilmeissä ja iloisissa naurun sävyttämissä puheensorinoissa. Näin aurinkoisia ilmoja en muista nähneeni pikiin aikoihin näillä seuduilla tähän aikaan vuodesta yhtäjaksoisesti. Toivottavasti hyvät ja aurinkoiset ilmat jatkuvat vielä pitkään. Kuusamossa oli tänään kevätmarkkinat. Käväistiin Sinin ja Mikaelin kanssa katsomassa, mutta huomasimme, ettei kummallakaan ollut käteistä edes sen vertaa, että olisimme voineet ostaa jotakin kivaa Mikaelille. Minun piti heittää kolmella pehmeällä pallolla kevyitä peltipurkkeja kumoon ja siitä olisi voinut voittaa pehmolelun, mutta pussissani oli vain 1,35 euroa ja maksu oli 2,- euroa, joten sekin ilo jäi kokematta. Tästä sain sen opetuksen, että pitäisi huolehtia siitä, ettei "matti asu" vakituiseen kukkarossa.

Aamupiirin vietimme tänään Mikaelin ehdoilla. Sini sai rauhassa tehdä asioinnit ja kauppareissut, kun Mikael oli aamupiirissä. Lauloimme useita lastenlauluja. Niissä oli rohkaiseva sanoma kaikille meille. Psalmin 24 kysymykset pysäyttivät meidät syvälliseen pohdintaan. En kerro enempää. Voit itse pohtia niitä omassa mielessäsi.
Psalmissa 24 esitetään kolme kysymystä ja kaikkiin kysymyksiin annetaan vastaus. Oletko miettinyt kenelle nämä kysymykset esitetään ja kuka niihin vastaa? Mitä voimme oppia näistä kysymyksistä ja psalmista 24? Löydätkö tästä psalmista pääsiäiseen liittyviä aiheita?

Sain tänään ilahduttavan puhelinsoiton, joka koski Kasvisravintola Karpaloa. En kerro siitä nyt enempää. Pidän teidät jännityksen vallassa. Pyydän edelleen esirukousta tämän hankkeen puolesta. Herralle on kaikki mahdollista!

Posti toi meille tänään myös suruviestin. Mervi Hirvikallio, Vantaalta, lähetti henkilökohtaisen kirjeen, jossa hän ilmoitti meille, että Paavo Hirvikallion pitkä elämä päättyi rauhallisesti 7.3.2009 Kustaankartanon vanhainkodissa Helsingissä. Kirjoitan myöhemmin Paavo Hirvikalliosta muistokirjoituksen blogini sivulle.

Nyt valmistaudun huomista jumalanpalvelusta varten!

Ei kommentteja: