torstai 16. huhtikuuta 2009

Seitsenkertainen ylistys Karitsalle!

Tämän kirjoitukseni pohjana on Mikko Hautalan kirje, jonka sain 13.4.2009. Kiitos, Mikko, kirjeestäsi!

"Älkää te pelätkö. Minä tiedän, että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta" (Matt.28:5).

Niiden, jotka etsivät ristiinnaulittua Jeesusta ei tarvitse pelätä. Mikko viittaa kirjeessään menestysteologeihin ja muihinkin, jotka etsivät vääränlaista Jeesusta. Apostoli Paavalin julistuksessa ristiinnaulittu Kristus oli pääasia. Tämä aihe oli juutalaisille pahennus ja pakanoille hullutus. Ristin ja tyhjän haudan perusteella saamme uskoa ylösnousseeseen ja taivaaseen astuneeseen Jeesukseen, joka tulee pian takaisin noutamaan omansa kotiin.

"Ja minä sanon teille: vastedes te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien päällä" (Matt. 26:64).

Jeesus istuu nyt Isän oikealla puolella ja hän rukoilee meidän puolestamme. Kun ensimmäinen Jeesuksen veritodistaja, marttyyri Stefanus, kivitetään kuoliaaksi, Jeesus nousee seisomaan kunnioittaakseen häntä. Jeesuksen seuraajat maan päällä ovat Vapahtajalle tärkeitä ja rakkaita. Tämän aamun psalmissa 32 oli sanat: "Katseeni seuraa askeleitasi." Psalmissa 32 on kaksi seitsemästä VT:n autuuslupauksesta. Synnintunnustus ja anteeksianto antavat ihmiselle autuuden. Daavid kirjoittaa tässä omasta kokemuksestaan.

"Hän, joka laskeutui alas, nousi myös kaikkia taivaita ylemmäs täyttääkseen kaikkeuden läsnäolollaan" (Ef. 4:10).

Kristuksen läsnäolo täyttää kaikkeuden. Tämä on valtava ajatus. Herää kysymys: Täyttääkö Kristuksen läsnäolo myös meidän "kaikkeutemme", sydämemme? Sanoma Jeesuksesta Kristuksesta on evankeliumi, joka on ikiajoista saakka ollut kätkettynä, mutta nyt paljastettu salaisuus (ktso Room. 16:25).
Evankeliumia ei voi julistaa ilman ristiä. Puhutaan veren evankeliumista. Ilman verenvuodatusta ei ole sovitusta. Risti innoittaa lauluntekijöitä tässä ajassa ja myös ikuisuudessa. Tämä on ehtymätön aihe. Ilmestyskirjan viidennessä luvussa kuvataan Jeesusta Karitsana, jolle annetaan ikuinen, täydellinen (seitsenkertainen) kiitos ja ylistys.

"- Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan vallan, rikkauden, viisauden ja voiman, kunnian, kirkkauden ja ylistyksen".

Voimme harjoitella tätä joka päivä jo täällä alhaalla!

Ei kommentteja: