perjantai 10. huhtikuuta 2009

Pitkäperjantaina saimme vieraita

Psalmi 29 antoi hyviä ajatuksia sydämeen. Herran ääni kaikuu kautta luomakunnan. Psalmit ovat lauluja. Olisi mielenkiintoista kuulla psalmi 29 laulettuna ja soitettuna. Siinä on niin kauniita sanoja. Herran ääni saa ihmeitä aikaan. Hänen äänessään on luomisvoima. Tulee mieleen luomiskertomus. "Jumala sanoi ja tapahtui niin ..." "Herra antaa voiman kansalleen, rauhalla hän kansaansa siunaa". Tätä voimaa ja rauhaa saimme kokea tämän illan "Ristinjuhlassa". Esko Korpi-Hyövälti tuli lastensa kanssa Piikkiöstä Kuusamoon viettämään pääsiäistä. He ovat olleet täällä jo monena vuotena. Äiti ei päässyt tänä vuonna mukaan, mutta Pekka-poika ja Hanna tytär olivat saapuneet. Korpi-Hyövältin perhe on ollut useana vuotena esiintymässä pääsiäiskuvaelmassamme. Tänään muistelimme noita ihania aikoja, yhdessä.
Tilaisuuden jälkeen sain tekstiviestin eräältä kuulijalta jossa luki: "Ristin tapahtumat sykähdyttivät minua todella paljon. Vanhat ajat muistuivat mieleen. Oli hyvä kun kokoonnuimme piiriin rukoilemaan yhdessä. Se yhdistää meitä seurakuntana." T.E.

Suvi, Toni ja Jessica tulivat viettämään pääsiäistä mummilaan. On mukavaa kun tupaamme tuli elämää. Kylläpä Jessica on kasvanut isoksi tytöksi. Seurailee asioita ympärillään kovasti ja syö jo muutakin kuin maitoa. Lapset kasvavat nopeasti. Mikael teki tuttavuutta ja seuraili vauvan hoitamista sivusta. Jessica ei kuitenkaan ole vielä niin iso tyttö, että leikit sujuisivat Mikaelin kanssa. Pitää vielä odottaa vuosi tai pari vuotta. Muistamme rukouksin, että kaikki menisi hyvin ja pysyisitte terveinä.

4 kommenttia:

Aila kirjoitti...

No pitihän tuo psalmi 29 kerrata, ja totesin, että viimeisestä jakeesta on tehty laulu: "Herra antaa kansalleen väkevyyden, Herra siunaa kansaansa rauhalla". Mutta jospa tuohon Herran äänen ihmeiden kuvaukseenkin joskus jossain sävel syntyy.

Paavo Hautala kirjoitti...

Tiedän Aila, että olet kirkkokuorolaisia. Oletko laulanut tuota mainitsemaasi laulua?

Aila kirjoitti...

Laulu löytyy kierrekantisesta laulukirjasta "Laula Shalom, Shalom - Heprealaisia ja messiaanisia raamattulauluja, matkalauluja", kustantanut Prisma. Emme ole laulaneet sitä, mutta melodiaa olen kyllä pianolla tapaillut, että sävelkulku on tuttu.

Hanna kirjoitti...

Tähtitaivas

On pimeä ilta,
kävelen kujaa hiljaista
kohotan katseeni ylöspäin
astun askeleen eteenpäin.
Näen taivaalla kirkkaita, tuikkivia tähtiä.
Minulla on lämpöiset vaatteet,
oloni on onnellinen.

Kun katselen tähtitaivasta,
tähtien kauneutta,
niin silloin unohdan surut ja huolet.
Sen tekivät tähdet.

Jumala myös tähtien kautta ilmoittaa,
minä rakastan ihmisiä!

tekijä: Hanna Korpi-Hyövälti (2002)
(olen esittänyt runon mm. kuusamon adventtikirkossa 11.4.2009)

ps. oli todella kiva viettää pääsiäistä kuusamossa. Jumalan siunausta!