sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Kirkkomusiikkia Kuusamossa 25.-26.4.2009

Iin rovastikunnan kirkkolaulujuhlat su 26.4.2009 Kuusamossa
Säveljuhla
Pyhän Ristin kirkossa klo 13.30 Mukana olivat seuraavat kuorot:
Posion kirkkokuoro, johtaja Teuvo Kajava
Käylän koraalikuoro, johtaja Maria Suviaro
Kuusamon kirkkokuoro, johtaja Raimo Heikkilä
Iin ja Haukiputaan lapsikuorot, johtaja Kaisa Säkkinen ja Markku Jaakkola
Veteraanimieslaulajat, johtaja Raimo Heikkilä
Kuulas-kuoro johtaja TaruTiina Perttunen

Tänä viikonloppuna saimme kuulla runsaasti koskettavaa kirkkomusiikkia. Eilen oli Kuusamon kirkkokuoron 85-vuotissäveljuhla ja tänään Iin rovastikunnan kirkkolaulujuhlat. Kaikki esitykset onnistuivat hyvin. Tämän päivän Säveljuhlassa eniten minua puhuttelivat lasten ja nuorten esitykset. Iin ja Haukiputaan lapsikuorossa oli paljon lapsia, jotka lauloivat raikkailla äänillään: T. Nikkolan "Opeta mua pikkulintu", P.J. Hannikaisen "Suojelusenkeli" ja O. Lindbergin "Nyt kohti taivasta katselen". Kun lapset marssivat paikoilleen panin merkille, että kuorossa oli ainoastaan yksi poika. Toivottavasti pojatkin innostuisivat laulamisesta. Heillä varmaan pitäisi olla oma poikakuoro ja sellainen vetäjä, joka saisi heidät mukaan. TaruTiina Perttusen johtama Kuulas-kuoro sai lauluillaan kaikkien mielet iloiseksi. Yleisön positiivinen palaute tuli välittömästi laulujen jälkeen taputusten kera. Heleään kevään vihreään pukeutuneet nuoret lauloivat: L-K. Kallungin "Lapsentie on aamuntie" ja J. Sjöblomin "Purot virtaamaan, vedet solisemaan". Kevät oli voimakkaasti läsnä laulujen sanoman ja esittäjien kautta sekä kirkon ikkunoista säteilevän kevätauringon paisteessa.

Kiitos Jumalalle, musiikista! Kiitos myös kaikille laulajille, soittajille ja kuoron johtajille, teette arvokasta työtä meidän kaikkien, iloksemme!

Ennen tämän kirjoituksen kirjoittamista, iskin kynteni multaan ja istutin parvekelaatikoihin, Lidlistä tuodut kukkasipulit, jotka sitten kesällä siirrän, puutarhaan.

Tänään on ollut ihanteellinen ulkoilusää. Minulla on vakio lenkki, jonka kävelen niin usein kuin vain mahdollista. Torankijärven ympäryslenkki on n. 10 km ja sen kiertämiseen kuluu aikaa n. 1,5-2 h. Rane tykkää tästä lenkistä myöskin tosi paljon. Anne lähti juuri Mikaelin kanssa ulos ja minä lähden perään. Mikael tykkää rapakko-leikeistä.

Ei kommentteja: