keskiviikko 22. huhtikuuta 2009

Karpalo -hanke etenee kuin kiihtyvä juna raiteillaan!

Aurinko nousi tänään kirkkaana Kuusamon taivaalle klo 4.56 ja se laski klo 21.10. Valo on voittanut pimeyden. Sää oli keväisen lämmin + 7 C ja seesteinen. Lumimyrskyt ovat toivottavasti nyt ohitse. Mielemme oli iloinen ja toiveikas, vaikka tämän päivän Koillissanomissa kirjoitettiinkin, että: "Yhä nuoremmat naiset päätyvät työkyvyttömyyseläkkeelle." Otsikossa luki myös, että: "Masentunut ei enää jaksa hypätä liikkuvaan junaan." Toivottavasti Kuusamon ETRA ry:n "juna" menee kiihtyvällä vauhdilla eteenpäin ja sen kyytiin uskaltavat hypätä yhä useammat nuoremmat ja vanhemmat naiset ja miehet sekä tytöt että pojat. Toivottavasti tämä "juna" ei pysähdy ennen kuin "päätepysäkillä" voi astua junasta ja siirtyä suoraan herkulliseen ja terveelliseen ruokapöytään Kasvisravintola Karpalossa. Uskomme ja luotamme siihen, että Kuusamon ETRA ry saa Jumalan armon avulla toteutettua Karpalon perustamisen ja ko. ravintola pystyy hyvän ja terveellisen ravinnon avulla piristämään, kaikkia. Ja myös nuorten naisten terveys ja työkyky säilyy hyvänä, pitkään.

Aamusta alkaen tunsimme pientä jännitystä Olihan koittanut kauan odotettu historiallinen hetki Kasvisravintola Karpalo -hankkeen toteuttamisessa.
Karpalo -hankkeen ensimmäinen vaihe toteutui tänään puolen päivän maissa. Kyösti Aikkilan omistuksessa ollut Kitkansiulan kiinteistö siirtyi Kuusamon ETRA ry:n nimiin. Kauppakirjojen allekirjoittamisprosessin ensimmäinen vaihe oli klo 12.00-13.00 ja kauppa sai vahvistuksen klo 14.30, kun kaikki asiakirjat oli allekirjoitettu ja maksusuoritukset hoidettu. Ikuistimme historiallisen hetken ottamalla valokuvan ja videoimalla kauppakirjojen allekirjoitushetken. Paikalla olivat myyjä Kyösti Aikkila, kauppakirjojen laatija asianajaja Jouni Virranniemi sekä Kuusamon ETRA ry:n puheenjohtaja Paavo Hautala ja sihteeri/rahastonhoitaja Kirsti Heikkilä. Kauppakirjat allekirjoitettiin Jouni Virranniemen asianajotoimistossa, Kitkantie 37.

Seuraava vaihe on rahoituksen järjestäminen Karpalon toteuttamiseksi. Tämä on iso haaste Kuusamon ETRA ry:lle, koska kaikki perustuu vapaaehtoistyöhön ja lahjoituksiin. Jos sinulla on mahdollisuus olla jollakin lailla mukana tässä projektissa, niin voit katsoa blogini sivuilta tästä aiheesta enemmän. Olen kirjoittanut ko. aiheesta blogini alkusivuilla. Kiitos tuestasi ja, rukouksistasi. Luotamme Jumalan apuun ja johdatukseen, jota olemme kokeneet tähänkin asti. Uskomme, että Herra vie työnsä hyvään päätökseen!

"Herra, sinun armosi on avara kuin taivas, pilviin ulottuu sinun totuutesi. Vanhurskautesi on vuoria korkeampi ja oikeutesi kuin syvyyksien syvyys. Ihmistä ja eläintä sinä autat, Herra. Ihmeellinen on sinun armosi, Jumala! Sinun siipiesi suojaan rientävät ihmislapset. Sinä ruokit heidät talosi runsain antimin ja annat heidän juoda ilosi virrasta. Sinun luonasi on elämän lähde, sinun valostasi me saamme valon" (Ps. 36:6-10).

Hyvää kevättä kaikille ja siunausta elämäänne!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paavo, olen kiitollinen taivaan isälle, että Kasvisravintola Karpalo -hanke edistyy. En olisi vielä pari kuukautta sitten uskonut, että voisitte kirjoittaa kauppakirjan näin pian. Silloin hankkeen toteuttaminen tuntui lähes mahdottomalta. Mutta muistatko, mitä siskonpoikasi sanoi sinulle äitisi hautajaisissa? Ilman Jumalan apua se ei olisi ollut mahdollista!

Aune Greggas

Jani kirjoitti...

Paljon tapahtuu ihmisen omsta tahdosta, mutta myöskin Jumalan. On ihme jo sinällään, että kauppakirjat on kirjoitettu. Suurin ihme on kuitenkin jos ravintola laitetaan pystyyn ja varmasti laitetaankin, että se vielä menestyisi moninkertaisesti pienemmässä paikassa kuin Oulu. Olemme poronhoito alueella, jossa ihmiset ovat lihansyöjiä hyvin pitkälle. Hinta ja laatu tulevat suuren rooliin. Meillä on yllättävän monta pizzeriaakin täällä ja hampurilaispaikkoja, jotka varmasti vievät nuoret asiakkaat tehokkaasti. En epäile, etteikö meillä olisi kasvissyöjiäkin, mutta onko riittävästi? Todellakin jos tämä hanke on Jumalasta se toteutuu ja menestyy! Kun se toteutuu haluan olla auttamassa omalta osaltani keittiön ja siivouksen puolesta. Herra näytä minulle paikkani.

Anonyymi kirjoitti...

Tapahtukoon sinulle niin kuin uskot, Ei mikään ole Jumalalle mahdotonta. Ja kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi jotka rakastavat Jumalaa, ja ovat Hänen aivoitustensa mukaan kutsutut.
Jumala siunatkoon sinua Paavo-veljeni sinulla on ainakin rohkeutta mennä eteenpäin näyssäsi.
Terveisin Seija-sisko

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Seija-sisko kannustavista sanoistasi!
Jumalalle kaikki on mahdollista. Nyt olemme perustaneet Kirppiksen Karpalon hyväksi. Näin keräämme varoja tähän suureen hankkeeseen.
Siunausta sinulle ja perheellesi!

Paavo Hautala kirjoitti...

Kasvisravintola Karpalon avajaiset pidettiin 31.12.2012. Karpalo on toiminut tänään 10.10.2013 jo yli yhdeksän kuukautta. Blogiltani löydät enemmän Karpalon kuulumisia. Kiitos kaikille Karpalon ystäville ja tämän hankkeen tukijoille. Ilman teitä hanke ei olisi toteutunut! Kiitos ennen kaikkea Herralle, joka auttoi ja auttaa meitä edelleenkin tärkeässä terveystyössä!