keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Lehden toimittaja soitti ja pyysi haastattelua!

"Herra on minun valoni ja apuni, ketä minä pelkäisin? Herra on elämäni turva ketä siis säikkyisin? --- Luota Herraan! Ole luja, pysy rohkeana. Luota Herraan! (Ps. 27:1,14). Näiden ajatusten siivittämänä aloitin tämän päivän.
Tapasin monia ihmisiä, joiden kanssa tuli mielenkiintoisia keskusteluja. Sain myös oppitunnin rakentamisesta. Reumapotilaalle puutalo olisi kuulemma paljon terveellisempi vaihtoehto kuin kivitalo. Saunan ja pesuhuoneen seiniä ei kannattasi laatoittaa tämän tapaamani rakentajan mielestä. Hän suositteli panelointia. Hän perusteli tätä ratkaisua energiankulutuksen ja ilmanvaihdon kannalta.

Iltapäivällä sain yllättävän puhelun Kuusamon lehtitalosta. Koillissanomien toimittaja pyysi minulta haastattelua lehteen. Haastattelu tehtiin Kuusamon ev.lut. srk:n seurakuntatalolla, jonne oli valmistettu mittava näyttely pääsiäisviikon tapahtumista. Näyttely alkoi viimeisestä ehtoollisesta ja päättyi ylösnousemuksen iloon ja riemuun. Näyttelyn valmistajat olivat nähneet suuren vaivan. Eri asemilla yhdistyvät historia ja nykypäivä koskettavalla tavalla. Tämä antaa mahdollisuuden hiljentyä ja kuunnella Herran puhuttelua omassa sydämessä. Toimittaja kyseli minulta pääsiäiseen liittyviä kysymyksiä. Hän oli kiinnostunut tietämään miten vietämme pääsiäistä ja mitä sanomaa
välitämme pääsiäisen aikana. Ilman Jeesuksen elämää, kuolemaa ja ylösnousemusta meillä ei olisi elämää!

"Raamattu avautuu etsivälle" -pienryhmässä tutkimme edelleen Jeesuksen takaisintuloon liittyviä tekstejä. Tästä aiheesta soitti minulle eräs henkilö ja sanoi Jeesuksen takaisintulon olevan hänen mielestään hyvin lähellä. Olin hänen kanssaan samaa mieltä. Tämä henkilö ei kuulu seurakuntaamme. Hän oli nähnyt unessa, että kokosin sirpaleita. Tiedän, että tämän soittajan elämä on sirpaleina ja sanoin, että unesi merkitys on ehkä se, että Herra on kokoamassa sinun elämääsi sirpaleista uudeksi ehjäksi astiaksi. Hän lukee nyt ahkerasti Raamattua. Annoin hänelle maanantaina paremman Raamatun entisen kuluneen tilalle. Herra siunatkoon kaikkia särkyneitä ihmisiä, jotka kaipaavat eheytymistä ja parantumista haavoistaan.

Viimeisenä illalla klo 19.30 oli vielä Kuusamon ETRA ry:n johtokunnan kokous, jossa käsiteltiin Karpalo-asiaa. Rukoillaan edelleen asian puolesta. Muistetaan myös Annen isää, joka on saanut sairaskohtauksen.

Ei kommentteja: