lauantai 4. huhtikuuta 2009

Rakkaus oli tämän päivän teemana!

Tänään on ollut aurinkoinen ja kirkas sapatti. Jumalanpalveluksen teemana oli Rakkaus. Noin viisisataa vuotta ennen Kristuksen syntymää kreikkalainen filosofi Sofokles sanoi: "Yksi sana vapauttaa meidät kaikesta elämän taakasta ja tuskasta. Se sana on rakkaus." Niin tosia kuin nämä sanat ovatkin, tämä kreikkalainen viisas oli täysin tietämätön sen rakkauden syvyydestä, jota meidän Vapahtajamme tulisi julistamaan ja ilmentämään."

Nämä johdantosanat lähettivät meidät kiintoisalle matkalle VT:n ja UT:n maailmaan tutkimaan Jumalan rakkauden syvyyttä, pituutta, leveyttä ja korkeutta. Lastenlaulussa lauletaan: "Jeesuksen rakkaus on niin ihmeinen, Jeesuksen rakkaus on niin ihmeinen, Jeesuksen rakkaus on niin ihmeinen, Rakkaus ihmeinen. Niin korkea, ettet voi ylittää, Niin laaja, ettet voi ohittaa, Niin syvä, ettet voi alittaa, Rakkaus ihmeinen." Tulimme huomaamaan, että nämä sanat pitävät paikkansa. Jumala on rakkaus. Rakkaus on suurin kaikista, koska Jumala on suurin! Meidän rakkautemme on hyvin vajavaista, koska siihen liittyy usein itsekkyyttä ja ahneutta. Jotkut ovat sellaisia, että he aina vain vaativat rakkautta muilta, mutta eivät itse anna rakkautta toisille. Tällaiset ihmiset käyttävät toisia hyväkseen ja imevät lähimmäisensä "kuiviin" ja jättävät heidät sitten ja siirtyvät toisen luo ja imevät heidätkin "kuiviin". Nämä ihmiset ovat hyväksikäyttäjiä. Oletko sinä joutunut kohtaamaan tällaisia ihmisiä? Löydätkö kenties itsesi näistä ajatuksista? Jumala antaa kyvyn rakastaa ja kyvyn ottaa vastaan rakkautta. Jätän tämän teeman auki, jotta sinulle jäisi kommentoitavaa tästä tunteita herättävästä aiheesta. Millaisia ajatuksia sinulla on Rakkaudesta? Klikkaa kommenttia kohtaa kirjoituksen alla ja kerro ajatuksistasi! Älä turhaan arkaile!

Kymmenen kilometrin lenkillä kohtasin erään perheen, jonka kaikki jäsenet osasivat "rakastaa" Rane-koiraa. Pieni tyttö hyppäsi pyörän päältä pois ja kysyi vienolla äänellä, että saako tuota koiraa silittää? Sanoin, että kyllä saa. Kysyin tytöltä, että onko sinulla koira? "Ei ole, mutta on ollut", tyttö vastasi. Sitten hän silitti Ranea hyvin hellästi. Rane tykkäsi ja rupesi kieriskelemään lumessa. Vähän myöhemmin tuli vastaan tämän tytön sisko ja hänkin hyppäsi pyörän päältä pois ja alkoi silittää Ranea. Kaksi tyttöä silitti ja rapsutti Ranea oikein kunnolla ja Ranella oli mukavaa. Kenelläpä ei olisi ollut vastaavassa tilanteessa. Vähän myöhemmin tuli vastaan tyttöjen isä ja äiti ja he työnsivät vaunuja, jossa oli heidän kuopuksensa. He nostivat pienen vauvan vaunuista ja näyttivät hänelle Rane-koiraa ja juttelivat lempeällä äänellä ja tutustuttivat hänet koiraan. Ajattelin, että tämä perhe osaa kohdella eläimiä rakkaudella. Ihailin tuollaista kasvatusta. Jospa osaisimme kohdella kaikkia Jumalan luomia ihmisiä ja eläimiä tuolla tavalla. Tämä perhe vaikutti onnelliselta, koska rakkaus ohjasi heidän käyttäytymistään. Tulin siunatuksi!

Ei kommentteja: