lauantai 11. huhtikuuta 2009

Rauha teille!

Anne ja Terho lähtivät aamulla Kajaaniin katsomaan Annen isää, joka on saanut sairaskohtauksen. Arvo on ollut heikossa kunnossa jo pidemmän ajan. Vaivat tulevat iän myötä. Arvolla on ikää jo 85 vuotta. Lähdön hetki saattaa olla lähellä. Muistetaan rukouksin, että kaikki menisi hyvin.

Nuoret ja minä jäimme Kuusamoon, keväiseen ja aurinkoiseen Kuusamoon. Teimme Ranen kanssa 10 km:n aurinkolenkin ja poikkesimme myös lintutornissa, joka on matkan varrella. Kevään merkit ovat jo pitkällä. Lumi sulaa kovaa vauhtia. Luonnossa tapahtuvat muutokset ovat, suuria.

Tänään meillä oli pääsiäisjumalanpalvelus. Saarnani alkuteksti oli Luuk. 24:36 "Rauha teille." Nämä sanat olivat ylösnousseen Jeesuksen ensimmäiset sanat, jotka Hän lausui yläsaliin kokoontuneelle pelokkaalle opetuslapsijoukolle. Samasta asiasta ja samassa paikassa Jeesus oli puhunut muutama päivä aikaisemmin viimeisellä ehtoollisella näin:
"Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon" (Joh. 14:27). Kaikki ihmiset kaipaavat ja tarvitsevat rauhaa. Jeesuksen oma rauha, jonka hän antaa omilleen on suuri siunaus. Jeesuksella on valta ja oikeus toivottaa ja antaa omilleen rauha. Tämä perustuu siihen rauhan työhön, jonka hän on juuri suorittanut ristillä. Jeesuksen risti kruunaa Vapahtajamme rauhan ruhtinaaksi. Sovitus tuo rauhan kaikille niille, jotka vastaanottavat sovituksen. Jeesuksen ansiot vastaanotettuna uskossa omalle kohdalleen antaa rauhan, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi. Rauhan toivotus opetuslapsille oli tärkeää, koska he pelästyivät suunnattomasti, sillä he luulivat näkevänsä aaveen. Kerran aikaisemminkin he olivat luulleet Jeesusta aaveeksi. Jeesus ei ole aave eikä harhakuva. Jeesus näytti kätensä ja jalkansa ja pyysi opetuslapsia koskettamaan itseään ja tunnustelemaan, että Hän on konkreettisesti heidän keskellään. Kun Maria oli nähnyt Jeesuksen haudalla, häntä kiellettiin koskettamasta Jeesusta, koska Jeesus ei ollut vielä käynyt Isän luona taivaassa. Nyt hän oli käynyt Isän luona ja palannut takaisin opetuslasten luo. Nyt opetuslapsilla oli lupa koskea Jeesusta. Jotta kaikki epäluulot häviäisivät mielestä, Jeesus kysyi: "Onko teillä täällä mitään syötävää?" He antoivat hänelle palan paistettua kalaa ja näkivät, kuinka hän otti sen käteensä ja söi." Nyt kuulijat olivat valmiit ottamaan vastaan Jeesuksen opetuksen. Jeesus painottaa kirjoitusten tärkeyttä. Uskon pitää olla ankkuroituneena sanaan. Evankeliumin julistaminen ja Jeesuksesta todistaminen lepää sanan pohjalla. Jeesus muistuttaa Pyhän Hengen saamisesta ja kehottaa opetuslapsia odottamaan tämän lupauksen täyttymystä. Lupaus täytettiin helluntaina ja silloin opetuslapset olivat valmiit palveluksen työhön. "Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu" (Matt. 24:14).

Oletko sinä vastaanottanut evankeliumin? Jos olet, niin kerrothan siitä eteenpäin muille ihmisille! Jeesus tulee takaisin, kun evankeliumi on saavuttanut kaikki kansat!

1 kommentti:

Paavo Hautala kirjoitti...

Kiitos Esko, Pekka ja Hanna Korpi-Hyövälti, kun palvelitte jumalanpalveluksessa monella tavalla. Hannan lausuma oma runo tähdistä oli kiinnostava. Voisitko Hanna kirjoittaa sen tähän blogini sivulle muistoksi ja muillekin iloksi