sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Koiran ilma koko päivän!

Ihmiset olivat tänään lämpimissä pirteissään, koska ulkona oli melkoinen lumimyräkkä. Oikea koiran, ilma. Itselleni tästä ilmasta oli hyötyä, koska ovikellon soittoon vastattiin melko usein. Tänään otin aikaa keskusteluihin ja rukoushetkiin tuttujen kanssa heidän kodeissaan. Oli mukava tavata ystäviä pitkästä aikaa ja keskustella syvällisemmistä teemoista kuin vain säästä. Säästä olisi riittänyt puhumisen aihetta, vaikka kuinka pitkään, koska ilma oli poikkeuksellisen talvinen. Olin kentällä, kun Anne soitti, että hänellä on vielä 90 km Kuusamoon, siis reilun tunnin matka. Ajattelin olla työssä Annen kotiintuloon saakka. Kului jonkin aikaa ja Anne soitti, että hän on ajanut ojaan. Lumimyräkkä ja liukas tienpinta ovat ottaneet auton hallinnan "omiin käsiinsä" ja viskanneet Annen Fordin kuljettajineen vastaantulevan kaistan yli 4-5 m:ä tien luiskaan. Ystävälliset tielläliikkujat olivat pysähtyneet ja tilanneet hinausauton. Hinausauto ei kuitenkaan ehtinyt heti paikalle. Anne odotti hakijaa 50 km:n päässä Kuusamosta. Terho kävi hakemassa hänet autollaan kotiin. Hinausauto vei kolhiintuneen Fordin korjauspaikalle Kuusamon katsastusaseman pihaan. Kävin sitä Terhon kanssa katsomassa. Vauriot eivät olleet niin pahat kuin olin etukäteen ajatellut. Terho ja hänen ystävänsä, joka on katsastusmiehiä, arvioivat huomenna vauriot ja tekevät korjaussuunnitelman.
Onneksi tiellä ei ollut vilkas liikenne eikä vastaantulijoita tuolla hetkellä. Tilanne olisi ollut vakava, jos vastaan olisi tullut esimerkiksi rekka. Annella on ollut kortti 22 vuotta ja tämä oli ensimmäinen ulosajo.
Kiitos Herralle, että hän varjeli pahemmalta onnettomuudelta. Anne selvisi säikähdyksellä. Ulkona on vieläkin tosi paha ilma. Vaikka onkin koiran ilma, niin Rane ei suostunut menemään koppiinsa yöksi vaan pyrki sisään lämpimään.

Ei kommentteja: