sunnuntai 11. syyskuuta 2011

"Ylistäkää Herraa taivas ja maa!"

Psalmi 148 on kaunis ylistyspsalmi. Ylistyksen kohteena on Hän, joka on kaiken Luoja, Pyhä Jumala. Herran nimi edustaa korkeinta, pyhintä ja suurinta persoonaa minkä tiedämme asuvan taivaassa. Ylistyskuoron alkusoitto alkaa Jumalan kodista, taivaasta, ja tähän kuoroon kutsutaan kaikki luodut taivaassa ja maan päällä ja myös meren syvyydetkin sekä pedot, jotka siellä asuvat.

Taivaan valot: aurinko, kuu ja kirkkaat tähdet mainitaan Raamatussa usein yhdessä. Tässä niitä kutsutaan ylistämään Herraa. Aurinko ylistää päivällä, kuu ja tähdet jatkavat ylistystä yöllä. Näin ylistys on jatkuvaa. Ylistyksen tulisi olla jatkuvaa myös ihmisten keskuudessa, koska kuorolaulu alkaa auringon noususta ja kestää sen laskuun saakka. Jumala kutsuu meitä kaikkia liittymään tähän valtavaan kuoroon. Sinäkin voit tulla siihen mukaan, vaikka sinulla ei omasta mielestäsi olisikaan nuottikorvaa tai kaunista laulun ääntä. Jokainen saa ylistää Herraa omalla persoonallisella tavallaan. Jumala on iloinen, kun kaikki antavat hänelle yksimielisen ylistyksen.

Pian tuhannet kurjet ja joutsenet antavat ylistyksen Jumalalle, kun ne lähtevät pitkälle muuttomatkalle halki taivaan, etsien lämpimämpien tuulien maita kuin meidän pohjolamme on. Niillä on mukanaan uudet "lapset", joille matka on ensimmäinen. Onnea matkaan! Tulkaa sitten takaisin, kun saatte Luojaltanne käskyn palata luoksemme, iloa tuomaan.

"Ylistäkää, tuli ja rakeet, lumi ja usva, ylistä, myrskytuuli, hänen käskyläisensä! Ylistäkää vuoret ja kukkulat, hedelmäpuut ja setrit, villipedot ja karja, maan matelijat ja taivaan linnut! Ylistäkää Herraa kuninkaat ja kansat, ruhtinaat ja kaikki maan mahtimiehet, nuorukaiset ja neidot, vanhat ja nuoret! Ylistäkööt nämä kaikki Herran nimeä, hänen mahtinsa ulottuu yli taivaan ja maan". (Ps. 148:8-13.)

Voi, jospa Herra antaisi meille kaikille tällaisen ihanan ylistysmielen!

Psalmi 148 päättyy sanoihin: "Herra on antanut kansalleen uuden voiman. Häntä ylistävät kaikki hänen palvelijansa, Israelin kansa, joka saa olla lähellä häntä. Halleluja!" (Ps. 148:14.)

Meillä kaikilla on etuoikeus ja mahdollisuus kuulua tähän kansaan, joka saa olla lähellä Herraa!

Ei kommentteja: