lauantai 10. syyskuuta 2011

Jakamaton suhde varjelee lumoukselta!

"Tulee aika - ja se on jo nyt - jolloin kaikki oikeat rukoilijat rukoilevat Isää hengessä ja totuudessa. Sellaisia rukoilijoita Isä tahtoo" (Joh. 4:23.)

Tunne ja totuus kuuluvat oikeaan jumalanpalvelukseen. Rakkaus Jumalaan ilmaistaan sekä tunteen että totuuden kautta. Oikean jumalanpalveluksen motiivina on aina rakkaus Jumalaan. Jos palvelemme Jumalaa jostakin muusta syystä kuin rakkaudesta, niin palveluksesta tulee kaavojen ja rituaalien suorittamista. Jumalanpalvelus voi olla muodollisesti oikea, mutta jos sydän ei ole mukana, se jättää ihmisen kylmäksi.

Totuuden kirkastuminen sekä omasta itsestä että Jumalasta on merkki Pyhän Hengen työstä ihmisen sydämessä. Totuuden kirkastamisessa Pyhä Henki käyttää Jumalan sanaa, Raamattua. Jumala on ilmoittanut totuutensa sekä vanhan - että uuden testamentin kirjoitusten kautta. Oikeassa jumalanpalveluksessa sana on keskeisellä paikalla. Jumalanpalveluksessa on kyse kumartamisesta eli palvomisesta ja palvelemisesta. Oikea palvonta ei jätä ihmistä paikalleen, vaan johtaa palvelemiseen yhdessä Jeesuksen kanssa. Rakkaudessa ja totuudessa palveleminen on suurinta ja kauneinta mitä ihminen voi elämässään kokea. Ihminen palvelee sitä mitä hän palvoo ja kumartaa. Palvominen osoittaa kiintymyksemme kohteen, palvelemisessa tulee esille tämän rakkaussuhteen hedelmä. Ihminen voi kiintyä hyvin moniin eri asioihin. Jumala varoitti kansaansa kiintymästä vääriin asioihin. "Kun kohotatte katseenne taivasta kohden ja näette auringon, kuun ja tähdet, taivaan kaikki joukot, älkää langetko niiden lumoihin, älkää kumartako älkääkä palvoko niitä. Ne on Herra, teidän Jumalanne, jättänyt muille kansoille." (5. Moos. 4:19.) Eevan ja Adamin kokemus opettaa meille sen, että ihminen voi helposti lumoutua. Paholaisella on lumoamisesta pitkäaikainen kokemus. Hän on käyttänyt lumouksen taktiikkaa erittäin menestyksellisesti. Lumous sokaisee silmämme niin, ettemme näe totuutta ja sen tähden astumme harhaan. Jeesuksen kohdalla hänen lumouksensa ei onnistunut, koska Jeesuksella oli Isänsä kanssa jakamaton suhde. Jeesuksen kautta meillä on mahdollisuus vapautua paholaisen lumouksesta. Kun meillä on Jeesuksen kanssa läheinen ja jakamaton suhde, niin olemme turvassa hänen siipiensä suojassa.

Ei kommentteja: