keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Elämän rakennusohjeita!

Avasin koneeni ja mietin ääneen, että mitä kirjoittaisin aamuhartaudeksi nettiseurakuntalaisilleni? Anne kuuli ajatukseni ja sanoi, että katso aamuvartiojae. Se olikin hyvä ehdotus. Syyskuun aamuvartiojakeiden ajatukset ja opetukset liittyvät luonteen rakentamiseen.

"Luonteen rakentaminen on tärkein tehtävä, mikä milloinkaan on uskottu ihmisolennoille, eikä siihen paneutuminen ole milloinkaan ennen ollut niin tärkeää kuin nyt" (E.G. White, Elämä ja kasvatus, 1976, s. 213.)

Luonteen rakentamiseen liittyvästä aiheesta on ollut jo monia hyviä tekstejä syyskuun aikana, kirjaan ne tähän:
Ps. 19:12-14, Joos. 1:7-9, Room. 14:7,8, Matt. 6:24, Fil. 2:5, 1. Tim. 4:12, Joh. 15:2,3, Kol. 4:6, 2. Kor. 9:6,7, Ps. 119:9, Matt. 11:28-30, 2. Kor. 10:3-5, Room. 12:1.

Jos haluat, niin voit lukea nämä tekstit ja kirjoittaa kommenttiin jonkun luonteen rakentamiseen liittyvän ajatuksen mikä tulee mieleesi lukemasi sanan perusteella. Tästä sivusta tuleekin sitten mielenkiintoinen "luonnekoulu" kaikille nettiseurakuntalaisille.

Tämän aamun sana löytyy 2. Tim. 2:15.
"Pyri kaikin voimin osoittautumaan Jumalan silmissä luotettavaksi työntekijäksi, joka ei häpeä työtään ja joka opettaa totuuden sanaa oikein".

Kun isä ja poika tekevät työtä yhdessä kotonaan, niin tämä on kasvatusta siihen yhteistyöhön, jota pojan odotetaan tekevän Taivaan Isän kanssa. Sama periaate pätee tietysti myös tyttöjen kohdalla. Kotielämä opettaa meille sen, että kaikkien pienten arkiaskareitten uskollinen suorittaminen on tärkeä tehtävä. Koti on lapsen ensimmäinen koulu ja vanhemmat ovat lapsen ensimmäiset opettajat ja kasvattajat. Palveleminen rakkaudesta kuuluu tärkeimpiin opetuksiin, mikä meidän tulisi oppia lapsuuskodissamme, samoin uskollisuus ja luotettavuus. Kun ihminen oppii suorittamaan ihan tavalliset arkiaskareet huolellisesti ja ripeästi, niin se kasvattaa luonnetta oikeaan suuntaan. Kun olemme uskollisia vähäisimmissä asioissa, niin valmistaudumme suorittamaan myös vastuullisemmat ja suuremmat tehtävät hyvin. Raamatussa on monia hyviä esimerkkejä, jotka opettavat meille tämän totuuden. Esimerkiksi Joosefin, Danielin, Elisan ja Samuelin elämänkokemuksista voimme oppia paljon uskollisuuteen liittyvistä asioista. Kun olemme uskollisia vähässä, niin Jumala asettaa meidät paljon haltijaksi.
Rehellistä työtä, vaikka se olisi miten vaatimatonta tahansa, ei tarvitse hävetä. Jumala voi kaitselmuksessaan johtaa meitä suorittamaan mitä erilaisempia tehtäviä kasvattaakseen meitä palvelukseensa. Meidän ei pidä koskaan ajatella, että elämämme on hyödytöntä raatamista ja työllämme ei ole merkitystä.
Tiedämme jokainen kokemuksestamme, että ihminen ei voi hyvin, jos hänellä on liikaa tai liian vähän työtä. Sana, kohtuus, sopii myös työntekoon.

Ei kommentteja: