perjantai 16. syyskuuta 2011

Nöyrtykää, heittäkää, pitäkää, vastustakaa ja valvokaa!

"Heittäkää kaikki murheenne hänen kannettavakseen, sillä hän pitää teistä huolen. Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina! Tiedättehän, että veljenne kaikkialla maailmassa joutuvat kokemaan samat kärsimykset." (1. Piet. 5:7-9.)

Pietarilla oli tästä omakohtainen kokemus. Saatana oli vähällä niellä hänet, mutta Jeesuksen esirukoukset Pietarin puolesta pelasti hänet. Jeesuksen esirukoukset pelastavat myös meidät, kun turvaudumme niihin. Kaksi leijonaa käy meistä kamppailua. Kumpi voittaa?

Pietarin käyttämät käskymuodot kannattaa pitää mielessä!
Ne ovat: Nöyrtykää! Heittäkää! Pitäkää! Vastustakaa! Valvokaa!

Nöyrtykää!: Vapaaehtoinen nöyrtyminen on paljon parempi asia kuin nöyryytetyksi tuleminen! Notkistakaamme siis polvemme Herran edessä tarpeeksi ajoissa! Se on viisas neuvo ja ratkaisu moneen ongelmaan!

Heittäkää!: Meidän ei pidä heittää pois uskallustamme, vaan huolemme ja murheemme hänen kannettavakseen! Kun teemme näin, niin olo kevenee huomattavasti!

Pitäkää!: Mieli on pidettävä valppaana joka hetki! Meillä ei ole varaa herpaantua hetkeksikään, muuten joudumme ärjyvän leijonan saaliiksi!

Vastustakaa!: Meidän ei pidä vastustaa Jumalaa, vaan Saatanaa! Luja usko Jeesukseen ja hänen sanaansa varustaa, voimistaa, vahvistaa ja lujittaa meidät, niin ettemme tuhoudu!

Valvokaa!: Sana ja rukous ovat valvomisen ABC!

Ei kommentteja: