torstai 15. syyskuuta 2011

Oletko heikko ihminen vai väkevä soturi?

"Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani". (Ps. 119:105 UKR.)
"Sinun sanasi on minun jalkaini lamppu ja valkeus minun tielläni" (Ps. 119:105 VKR.)

Koko Raamattu on valon kirja. Avattuna sen valo tulvii sydämeemme, vastaanotettuna valo ei sammu yölläkään. Jokaisen ihmisen elämää voidaan kuvata matkana. Toisilla matka on pitkä ja toisilla lyhyt. Kukaan ei tarkalleen tiedä milloin hänen matkansa päättyy. Elämän matkan voi kulkea valossa tai pimeydessä. Jos otamme matkallemme mukaan valon, niin se näyttää tietä ja valaisee askeleemme. Eksyminen tai pimeässä kompuroiminen ei ole mukavaa.

Jalkalamppu tuo mieleemme olohuoneen lukunurkkauksen lattialla seisovan valaisimen, jonka tehtävänä on valaista silmiämme, että näemme lukea tai tehdä käsitöitä. Psalmin kirjoittajalla on mielessään toisenlainen kuva. Pimeällä liikkuja kiinnitti lampun jalkaansa ja siinä se näytti valoa kulkijan tielle askel kerrallaan. Kaivosmiehet ja suunnistajat kiinnittävät lampun otsalle. Tämä on kätevämpää kuin taskulampun käyttö. Ulkoista valoa tärkeämpi on sisäinen valo.

Uskon sankareista sanotaan, että "He olivat heikkoja", mutta he voimistuivat, heistä tuli väkeviä sotureita, he työnsivät takaisin vihollisen joukot". (Hepr. 11:34.)

Kaikki ihmiset ovat itsessään heikkoja, mutta jokaisesta voi tulla väkevä soturi Kristuksessa. Sanotaan, että kaikilla ihmisillä on omat heikot kohtansa. Mitä heikoille kohdille pitäisi tehdä? Niitä pitäisi vahvistaa, on ensimmäinen ajatus, joka tulee mieleeni. Miten ihminen voi vahvistaa heikkoja kohtiaan? Ensiksikin meidän on ymmärrettävä se totuus, että olemme kokonaan heikkoja. Emme ole vahvoja itsessämme missään kohdassa. Jos ajattelemme, että olemme jossakin asiassa vahvoja, niin saatamme juuri tuossa kohdassa langeta heti ensimmäisessä koetuksessamme.

Tänäänkin meillä on etuoikeus tuoda puutteemme ja heikkoutemme Herralle. Kun tarraudumme uskossa Kristukseen, hänen väkevyyteensä ja hänen ansioihinsa, niin olemme vahvoja. Jeesuksen antamat lupaukset yhdistävät meidät lupauksien antajaan, ikuisen voiman ja valon lähteeseen. Oletko heikko ihminen vai väkevä soturi?

Ei kommentteja: