torstai 29. syyskuuta 2011

Elävänä tai kuolleena haudatut!

Tiedätkö mitä elävänä tai kuolleena haudatut! -otsikko tarkoittaa?

Kastevedestä nouseminen ylös kuvaa ylösnousemusta. Jeesuksen ylösnousemusvoima antaa kastetulle voiman elää uutta uskon elämää.

"Näin meidät kasteessa annettiin kuolemaan ja haudattiin yhdessä hänen kanssaan, jotta mekin alkaisimme elää uutta elämää, niin kuin Kristus Isän kirkkauden voimalla herätettiin kuolleista." (Room. 6:4.)
"Ajatelkaa tekin samoin itsestänne: te olette kuolleet pois synnistä ja elätte Jumalalle Kristuksessa Jeesuksessa." (Room. 6:11.)

Jos vanha minä ei ole ristiinnaulittu Jeesuksen kanssa, niin oma minä, ei ole kuollut. Jos tällainen ihminen kastetaan, niin se merkitsee elävänä hautaamista. Elävänä haudattu ei ole ottanut uskon kautta vastaan uutta elämää Kristuksessa, joten hän tuo vanhan elämänsä vanhoine tapoineen seurakuntaan ja aiheuttaa näin ongelmia ja hämmennystä sekä seurakunnan sisä- että ulkopuolella. Kastetut, mutta uudestisyntymättömät seurakunnan jäsenet kylvävät luopumuksen siemeniä. Näistä siemenistä kasvaa katkeruuden sato, joka tukahduttaa Jumalan viljan ja heikentää seurakunnan antaman todistuksen Kristuksesta. Jeesuksen vertaus hyvästä siemenestä ja lusteesta kuvaavat valtakunnan lapsia ja pahan lapsia samassa pellossa. Luste on aina paholaisen kylvöä ja siitä tulee paha sato.

Uudestisyntynyt, Jeesukselle kastettu, ylittää valtakunnan rajan. Hän siirtyy paholaisen valtakunnasta Jumalan valtakuntaan. Jumalan valtakuntaan syntynyt, Jeesukselle kastettu opetuslapsi, ei pysty omassa voimassa tekemään mitään hyvää. Hän tarvitsee joka hetki Pyhän Hengen armon kasteen, yhteyden Kristukseen. Herramme Jeesuksen Kristuksen armossa, Isän Jumalan rakkaudessa ja Pyhän Hengen yhteydessä on uskovan mahdollisuus elää uutta uskon elämää. Jeesuksessa saamme uudet arvot ja uuden päämäärän elämällemme. Haluamme keskittyä Jeesukseen Kristukseen, johon olemme sitoutuneet kasteessamme ja julkisesti tunnustaneet, että haluamme olla Jeesuksen puolella, hänen opetuslapsiaan. Samalla tavalla kuin vauvat tarvitsevat kodin, jotta he voivat kasvaa ja vahvistua, niin uudestisyntyneet hengelliset vauvat tarvitsevat hengellisen kodin, jossa he voivat kasvaa ja vahvistua hengellisesti. Jumala on järjestänyt asian hyvin. Hän on perustanut seurakunnan, jossa hengellisiä vauvoja ruokitaan ja hoidetaan. Herra ei synnytä lapsiaan äkkikuolemaan eikä jätä heitä heitteille. Minustakin hän on pitänyt hyvän huolen jo 36 vuotta.

Joku saattaa ajatella, että hän ei voi ottaa vastaan kastetta, koska hän ei ole vielä löytänyt täydellistä seurakuntaa, johon hän liittyisi. Tällaiselle henkilölle voisi sanoa, että jos hän sellaisen seurakunnan jostakin löytäisi, niin hänen ei pitäisi liittyä siihen, koska liityttyään siihen hän pilaisi sen. Uusina luomuksinakin seurakunnan jäsenet ovat syntisiä, puutteellisia, vajavaisia ja heikkoja ja ovat täysin riippuvaisia Jumalan armosta, rakkaudesta ja Kristuksen vanhurskaudesta. Kristuksessa olemme pelastetut!

Ei kommentteja: