maanantai 12. syyskuuta 2011

Herra antaa meille voiton aseet!

"Herra rakastaa kansaansa, hän auttaa heikkoja ja nostaa heidät kunniaan. Iloitkoot Herran palvelijat hänen kunniastaan, riemuitkoot silloinkin, kun on yölevon aika! Heillä on huulillaan Jumalan ylistys, heillä on kädessään kaksiteräinen miekka" (Ps. 149:4-6.)

Olen merkinnyt Raamattuuni tiedon, että Irma ja Sauli Poikolainen antoivat tämän tekstin minulle 50-vuotissyntymäpäivänäni 17.7.2004. Kiitos muistamisesta!

Tässä on meille kaikille hyvä sana Herralta. Tervehdin teitä kaikkia näiden sanojen ajatuksilla ja toivotan teille iloista ja onnellista päivää! Meillä kaikilla on monia syitä iloon!

En olisi muistanut Irman ja Saulin tervehdystä ilman merkintää. Asioiden ja tapahtumien kirjaaminen muistiin on monin tavoin hyödyllistä ja kiinnostavaa. Usein käy niin, että vasta jälkeenpäin näkee asioiden ytimeen ja pääsee aivan kuin kokemuksen "sisään".

Psalmi 149 rohkaisee Herran omia iloitsemaan, laulamaan ja ylistämään Herraa ja osoittamaan hänelle kiitollisuutemme.

"Halleluja! Laulakaa Herralle uusi laulu, kokoontukaa ja ylistäkää häntä, te Herran omat! (Ps. 149:1.)

Ihminen voi laulaa uuden laulun vain silloin, kun hän on uusi luomus. Pyhä Henki luo meissä jatkuvasti uutta, kun annamme hänen vaikuttaa elämässämme. Jumalan armo on joka aamu uusi. Joka aamu saamme laulaa Herralle uuden laulun ja uuden sävellyksen, joka soi duurissa. Jos nousemme uuteen päivään mieli täynnä valitusvirren sanoja ja säveliä, niin olemme voimattomia ja ilottomia. Herra haluaa siirtää ajatuksemme pois vanhasta, nostamalla katseemme Luojaan, kuninkaaseen, joka on ylhäinen ja sangen ylistettävä. Jeesus on elämämme lähde! Hänen lähellään suru vaihtuu pian iloon ja riemuun!

"Iloitkoon Israel Luojastaan, riemuitkoot Siionin asukkaat kuninkaastaan, ylistäkööt tanssien hänen nimeään, soittakoot hänen kiitostaan rummuin ja harpuin! (Ps. 149:2,3.)

Olisiko tässä hyvä sana koulujen aamuhartauteen?

Herran läsnäolo voi olla toisinaan niin innoittava, että jalat eivät pysy enää maassa. Ensirakkauden aika saa ihmisen tunteet pintaan niin, että se näkyy koko hänen olemuksessaan. Rakastuneen ihmisen tunnistaa jo kaukaa. Meillä tulisi olla Jeesuksen kanssa ensirakkauden kokemus joka päivä!

Psalmista kehottaa Herran omia kokoontumaan yhteen, laulamaan ja ylistämään Herraa. Kun jaamme ilomme toistemme kanssa, niin ilo kasvaa suureksi. Kokoontuminen on tärkeä asia. Jos jäämme pois tällaisesta kokouksesta, niin hengellinen kokemuksemme saattaa surkastua ja sen myötä ilomme kadota.

Kaksiteräinen miekka kädessä (Jumalan sana) ja huulilla, sydämestä lähtenyt Jumalan ylistys, karkottavat ympärillämme olevat pahan voimat. Herra antaa meille nämä voiton aseet käyttöömme, kun pyydämme niitä häneltä ja otamme ne vastaan uskon kautta!

Ei kommentteja: