lauantai 10. syyskuuta 2011

Kaivosmiehen kalleudet!

"Kuulkaa minua, te jotka tavoittelette vanhurskautta ja etsitte Herraa! Katsokaa sitä kalliota, josta teidät on lohkaistu, sitä kaivosta, jonka uumenista teidät on louhittu." (Jes. 51:1.)

Raamatusta löytyy 22 jaetta (UKR), joissa on sanapari "Kuulkaa minua" eli yhtä monta kuin heprean kielen aakkosissa on kirjaimia. Ne kohdat, joissa Herra puhuu palvelijoidensa kautta näin, ovat erityisen merkittäviä. "Kuulkaa minua" - sanat pysäyttävät kiireisen ihmisen kuulemaan sitä sanomaa, joka näiden sanojen jälkeen seuraa.

Toinen pysäyttävä sana on: "Katsokaa" (71 kertaa UKR).

Näillä sanoilla halutaan sanoa, että pitäkää nyt silmät ja korvat auki, sillä minulla on teille tärkeää sanottavaa!

Eo. jakeesta löytyvät nämä molemmat ajatukset, joten sanoma on mitä tärkein.
Tässä vanhurskautta tavoittelevan ja Herraa etsivän kansan tulee kääntää katseensa kutsumuksensa alkujuurille. Ihmiset ovat Jumalalle kuin timantteja ja jalokiviä maailman suuressa kaivoksessa, joita hän etsii hyvin huolellisesti ja uutterasti. Herra on taitava ja viisas kaivospäällikkö, joka tietää missä ovat hänen arvokkaat kalleutensa. Hänellä on suunnitelma viedä korvaamattomat aarteensa Uuden Jerusalemin porttien sisäpuolelle.

"Kaikki kansojen kalleudet ja ihanuudet tuodaan sinne. Mitään epäpuhdasta ei sinne päästetä, ei ainoatakaan iljettävän valheen palvelijaa, vaan ainoastaan ne, joiden nimet on kirjoitettu Karitsan elämänkirjaan." (Ilm. 21:26,27.)

Jalokivien ja timanttien tie maan uumenista kirkkaiksi ja loistaviksi "arvoesineiksi" on pitkä prosessi. Timanttien hiominen vaatii ammattitaitoa, tarkkuutta, aikaa ja oikeat työvälineet. Hiojan on oltava kärsivällinen ja varovainen työssään, ettei hän tekisi virhearviointeja ja vahingoittaisi arvokasta materiaaliansa. Hiojaa kannustaa työn ja vaivan lopputulos, kaunis ja säteilevä timantti.

Karitsan elämänkirja on kuin "timanttiluettelo", joka varmistaa sen, ettei yksikään "jalokivi" pääse katoamaan omistajaltaan matkalla, vaan löytyy hänen kokoelmastaan suurena juhlapäivänä, kun "kaivosmies" esittelee "kalleuksiaan" koko universumin joukoille. "Kaivosmiehellä" on kaksinkertainen omistusoikeus "timantteihinsa". Luominen ja lunastaminen antavat "timanteille" korvaamattoman arvon, johon kullat ja hopeat eivät riitä maksuksi. Jeesuksen veren arvo ei koskaan romahda. Sen ihmeellistä voimaa tullaan ihmettelemään halki ikuisuuksien.

Ei kommentteja: