tiistai 13. lokakuuta 2009

Sana koskettaa ja juhlavalmistelut innostavat!

Monissa psalmeissa kuvataan väärämielisiä ja vanhurskaita. Jumala tukee omiaan ja taistelee heidän puolestaan. Vihollinen iskee joukkoineen hellittämättä. Taistelu on kovaa ja se on jatkuvaa. On rohkaisevaa tietää, että hyvä voittaa pahan "3-0." Jeesus on voittanut pahan hyökkäykset kaikissa tilanteissa. Psalmissa 68 kuvataan Herran voimaa ja väkevyyttä. Jumala kulkee omiensa edellä, niin kuin hyvä paimen laumaansa johtaen. Israelin kansa sai kokea tämän konkreettisella tavalla, kun Jumala johti kansaansa päivällä pilvipatsaasta ja yöllä tulipatsaasta. Jumala ei ajanut heitä takaa, niin kuin teurastaja tekee, vaan kulki edellä ja viitoitti heille oikean tien. Samalla tavalla hän johtaa omiaan tänäänkin. Jumalan johtamistapa ei ole muuttunut. Orvot ja lesket saavat Jumalalta erityishuomion, samoin yksinäiset, heikot ja sairaat. "Ylistetty olkoon Herra päivästä päivään. Meitä kantaa Jumala, meidän apumme. Jumala on meille pelastuksen Jumala. Herra, Herra, pelastaa kuolemasta. --- Hän antaa voiman ja väkevyyden kansalleen. Ylistetty olkoon Jumala!"

Psalmissa 68 kerrotaan Jumalan vaunuista. "Jumalalla on kymmenettuhannet loistavat vaunut, tuhat kertaa tuhannet, kun hän tulee Siinailta pyhäkköönsä. --- Hän ajaa vaunuillaan taivaassa, ikiaikojen taivaassa." Elia sai istua näihin vaunuihin ja hänet vietiin ikiaikojen taivaaseen. Pian on meidän vuoromme. Jumalan pilvivaunuissa on runsaasti tilaa ja niissä on mukava matkustaa. Toivottavasti emme myöhästy kyydistä!

Nyt kannattaa varata paikka linja-autoon, joka lähtee pian Jyväskylään. Tällä matkalla saamme varmasti kokea taivasta maan päällä. Vein tänään infoa lehteen. Torstaina "suuri yleisö" saa tiedon yhteisestä retkestämme. Erikoista on myös se, että lehteen tuleva ilmoitus laaditaan Italiassa. Sieltä sen pitäisi tulla huomenna Kuusamoon. Sain tietää tänään, että Kajaanista tulee juhlille kongolaisia nuoria. Ehkäpä hekin istuvat autossamme perjantaina 30.10. Ansku on kertonut, että juhlilla on tulkkaus useille kielille. Rakkauden kieli on kuitenkin tärkein kieli ja sillä voimme kommunikoida keskenämme, vaikka vain hymyilemällä tai viittomalla käsillämme.

Ei kommentteja: