torstai 22. lokakuuta 2009

Profeetallinen sana valaisee ja näyttää tien!

Psalmissa 74 kuvataan vihollisen riehumista. Jumalan kansa on suurissa vaikeuksissa. Temppeli on sytytetty tuleen ja vihollinen on pystyttänyt omat voitonmerkkinsä pyhille paikoille. Väkivalta pesii maan pimennoissa. Pesiminen tietää sitä, että maan pimennoista "kuoriutuu" uusia väkivallan tekijöitä. Uudet terroristit ottavat entisten paikat ja väkivallan kierre jatkuu jatkumistaan. Jumalan kansan ahdistusta lisää epätietoisuus siitä, kuinka kauan pahan voimat saavat jatkaa hävitystyötä.
"Emme ole enää nähneet ennusmerkkejä, meillä ei enää ole profeettoja, ei ketään, joka tietäisi, kuinka kauan tätä jatkuu."
Pimeydessä ja epävarmuudessa eläminen on tuskallista. Profeetat ovat tärkeitä Jumalan sanansaattajia. Heidän läsnäolonsa Jumalan kansan keskuudessa kannustaa ja rohkaisee. Profeetallinen sana valaisee ja se näyttää tien mitä kulkea eteenpäin.
Mikä on meidän tilanteemme tänään? Näyttääkö kaikki yhtä synkältä kuin edellä, vai vielä pahemmalta? Ovatko meiltäkin profeetat hävinneet?
Jeesus varoitti vääristä profeetoista ja messiaista. Nämä johdattavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan, jos emme ole varuillamme ja tunne Jeesusta ja hänen sanaansa omakohtaisesti ja kokemusperäisesti.
Jumala on huolehtinut kansastaan kaikkina aikoina. Myös meistä tänään. Jumalalla on oikeat opettajat ja profeetallinen sana loistaa kirkkaana keskellämme, jos vain otamme siitä vaarin.
"Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja kointähti koittaa teidän sydämissänne." (2 Piet. 1:19.)
"Nouse, Jumala! Tämä on sinun asiasi, vie se voittoon!" Jumala vie työnsä päätökseen. Hän ei jätä työtään kesken! Voitto on jo saavutettu ristillä! Lopputapahtumat eivät pelota meitä, koska saamme kohdata ne Jeesuksen voitosta käsin!
Meitä rohkaisee se, että kaikki on Jumalan kädessä. Jumala päättää, Jumala säätää!
"Sinun on päivä ja sinun on yö, olet pannut paikoilleen auringon ja kuun. Sinä olet määrännyt kaikki maan rajat, sinä olet luonut kesän ja talven."

Ei kommentteja: