tiistai 20. lokakuuta 2009

Jeesuksen nimi ei menetä voimaansa koskaan!

Psalmin 72 otsikko VKR:n mukaan on, "Vanhurskaan kuninkaan siunattu hallitus". UKR on otsikoinut psalmin nimellä, "Rukous kuninkaan puolesta." Psalmin lopussa sanotaan, että Daavidin, Iisain pojan, rukoukset päättyvät tähän. Mietin, että päättyvätkö Daavidin rukouspsalmit nyt tähän ja ovatko Daavidin psalmit tästä eteenpäin kiitospsalmeja? Psalmien kirja on kuitenkin vasta puolessa välissä ja Daavidilta on vielä monta syvällistä psalmia jäljellä, joita saamme käydä yhdessä tutkimaan. Psalmeja ovat kirjoittaneet myös monet muut Jumalan miehet, kuten Asaf, korahilaiset, esrahilaiset, Mooses, Salomo jne. Laulukirjoissa on usein myös sanat, tekijä tuntematon. Näin on myös psalmien kohdalla.

Salomo pyysi Herraa antamaan hänelle viisautta hallita kansaa oikein. Tämä pyyntö oli Herralle mieleen. Daavidin rukous poikansa puolesta tuo esille saman ajatuksen. Oikeudenmukainen hallitus on siunattu asia kaikille ihmisille, koko maailmalle. Tosiasia on kuitenkin se, että on olemassa vain yksi vanhurskaan kuninkaan siunattu hallitus. Jeesus on tämän hallituksen kuningas. Paholainen aloitti Jumalan hallituksen arvostelun, syyttelyn ja sormella osoittelun. Hän on jatkanut "myyrän" työtään jo pitkään ja saanut puolelleen melko paljon kannattajia. Kaikkien on kuitenkin eräänä päivänä pakko tunnustaa, että Jumalan hallituksessa ei ole mitään vikaa. Jopa paholaisen polvetkin notkistuvat kerran Jumalan edessä. Hän joutuu pakon edessä tunnustamaan, että Jeesus Kristus on Herra.

Psalmi 72 on profeetallinen. Siinä kuvataan Jeesusta kuninkaana. Historian lehdillä esiintyy monia kuuluisia nimiä, joita tämä maailma pitää suurmiehinä tai suurnaisina. Aikojen saatossa nämä nimet himmenevät yksi toisensa perästä. On vain yksi nimi, joka säilyy ikuisesti kaikkien huulilla.

"Pysyköön hänen nimensä ikuisesti, muistettakoon se aina auringon alla. Tuokoon se kaikille siunausta, ja kansat ylistäkööt hänen onneaan. Ylistetty on Herra, Israelin Jumala, ihmeelliset ovat hänen tekonsa, ei ole hänelle vertaa! Ylistetty ikuisesti hänen nimensä kunnia. Maa on täynnä hänen kirkkauttaan. Aamen, Aamen"

"Ei kukaan muu voi pelastaa kuin hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla" (Ap.t. 4:12.) Tämä nimi on Jeesus! Jeesuksen nimi ei menetä voimaansa koskaan!

Ei kommentteja: