maanantai 5. lokakuuta 2009

Minä tahdon aina asua sinun luonasi

"Minä tahdon aina asua sinun luonasi, minä etsin sinun siipiesi suojaa." (Ps. 61:5.)

Näin sanoo mies, joka tuntee itsensä nääntyneeksi pakolaiseksi. Daavid joutui etsimään uusia turvapaikkoja, ettei vihollinen löytäisi häntä. Psalmissa 60 hän tuntee olevansa maan äärissä. Maantieteellisesti katsottuna Jordanin takainen seutu ei ollut maan ääri, mutta yksinäiselle, eristetylle ja vainotulle pakolaiselle se tuntui siltä. Kuuletko tuon huudon maan ääristä, joka kantautuu "korviimme" avunhuutona Jumalalle? Tunnetko olevasi itse samassa tilanteessa tällä hetkellä? Onko tämä sinun avunhuutosi Kaikkivaltiaalle? Daavid tietää, että jossakin on kallio, jossa hän voi olla turvassa. Se on kuitenkin hänelle liian korkea ja hän ei jaksa itse sille nousta. Tuolla kalliolla hän on turvassa, koska se on vahva linnoitus vihollista vastaan. Tiedämme, että tuota korkeata ja suojaavaa kalliota ei löydy mistään muualta kuin Jeesuksen luota. Jeesuksen "siivet" ovat niin suojaavat, ettei mikään vihollisen isku voi tuhota Jumalan palvelijaa.

Vaikeissa elämäntilanteissa ihminen antaa usein lupauksia Jumalalle. Jos minä tästä selviän hengissä, niin ...
"Sinä, Jumala, olet kuullut lupaukseni, olet antanut minullekin perintöosan, jonka sinun palvelijasi saavat. Anna kuninkaalle elinvuosia, hän hallitkoon sukupolvesta toiseen. Pysyköön hänen valtaistuimensa sinun edessäsi iäti! Sinun armosi ja uskollisuutesi varjelkoon häntä. Silloin minä laulan sinun nimesi kunniaa ikuisesti ja täytän lupaukseni päivästä päivään."

On vain yksi valtaistuin joka on ikuinen. Se on taivaassa. Jumalan valtaistuin ei ole tyhjä. Johannes sai sen nähdä. "Näin, että taivaassa oli valtaistuin ja sillä valtaistuimella istui joku, joka loisti kuin jaspis ja karneoli. Istuja oli Daavidin juuriverso. Hän on saanut voiton! Valtaistuinta ympäröi sateenkaaren kaltainen smaragdinvärinen hohde." (Ilm. 4:2,3.) Voit katsoa taivaan valtaistuinsaliin ja saat tietää mitä muuta Johannes siellä näki. Lue Ilm. 4-5 -luvut.

Minäkin tahdon aina asua sinun luonasi, minäkin etsin sinun siipiesi suojaa! Tahdotko sinäkin?

Ei kommentteja: