torstai 8. lokakuuta 2009

Riemuhuuto Herralle!

Psalmissa 65 esiintyvät sanat: sinä, sinun, sinua, sinuun liittyvät Jumalaan. Nämä sanat toistuvat ko. psalmissa yhdeksäntoista kertaa. Enemmän kuin psalmissa on jakeita (14). Laulu on otsikoitu "Kiitos Jumalalle hänen hyvistä lahjoistaan." Daavid luettelee näitä lahjoja seuraavasti:
- sinä kuulet rukouksen
- sinä annat anteeksi
- sinä valitset
- mahtavilla teoilla sinä vastaat
- sinä siunaat ja autat meitä
- sinä pidät huolta maasta ja annat sille sadetta, sinä teet sen hedelmälliseksi
- sinä kasvatat sadon ihmisille ja pidät maasta huolen, sinä kastelet vaot, tasoitat kynnetyn pellon, pehmität sen sateilla ja siunaat maan kasvun
- sinä seppelöit vuoden hyvyydelläsi

"Jumala, sinun virtasi on vettä täynnä. --- Missä vaunusi kulkevat, siellä maa tiukkuu runsautta. Autio aro viheriöi, kukkulat verhoutuvat juhlapukuun. Niityt ovat lammaslaumojen peitossa, laaksot lainehtivat viljaa. Koko maa riemuitsee ja laulaa."

Koko psalmi uhkuu Jumalan armon, rakkauden ja hyvyyden runsautta. Daavid toteaa, että "Sinä saat idän ja lännen maat kohottamaan riemuhuudon!"

Minulle tuli ajatus, että olisipa mahtavaa, jos Uuden Vuoden vaihtuminen tapahtuisikin siten, että ilotulitusrakettien sijasta kaikki maailman kansakunnat idästä lännen maille asti kohottaisivat riemuhuudon Herralle, kun vuosi vaihtuu, ja raketteja ei ammuttaisi yhden yhtäkään. Kaikki raketteihin menevät rahat annettaisiin kiitosuhrilahjana Jumalalle, evankeliumin julistamisen hyväksi. Tämä riemuhuuto kaikuisi aaltomaisena liikkeenä taivaan pyhäkköön. Taivas varmaan yhtyisi tuohon riemuhuutoon. Myös ilmakehä pysyisi puhtaampana. Sinä, joka luet tämän kirjoituksen, muista tämän vuoden viimeisenä päivänä 31.12. klo 24.00 kohottaa riemuhuuto Herralle!

Riemuhuudon sanat voisivat olla esim. seuraavat:

- "Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias! Hän oli, hän on ja hän on tuleva.
- "Herra, meidän Jumalamme! Sinä olet arvollinen saamaan ylistyksen, kunnian ja vallan, sillä sinä olet luonut kaiken. Kaikki, mikä on olemassa, on sinun tahdostasi luotu."
- "Karitsa, joka on teurastettu, on arvollinen saamaan vallan, rikkauden, viisauden ja voiman, kunnian, kirkkauden ja ylistyksen.
- "Hänen, joka istuu valtaistuimella, hänen ja Karitsan on ylistys, kunnia, kirkkaus ja mahti aina ja ikuisesti."

Koimme Herran virvoittavan läsnäolon aamupiirissämme tänään aivan erikoisella tavalla. Meillä oli vieraina Marjut, Mauri ja Tuomas Kinnunen, Pyhäsalmelta. He olivat tulleet viikoksi lomalle, Rukalle. He olivat kiinnostuneita tietämään miten Kasvisravintola Karpalo -projekti etenee. He halusivat myös tukea hanketta omalla osuudellaan. Kiitos Marjut, Mauri ja Tuomas lahjastanne ja virkistävästä vierailustanne.

Ei kommentteja: