maanantai 26. lokakuuta 2009

Häikäisevä on sinun kirkkautesi!

"Juudassa Jumala tunnetaan, hänen nimensä on suuri Israelissa." --- "Häikäisevä on sinun kirkkautesi, olet mahtavampi kuin ikuiset vuoret." Nämä sanat löytyvät psalmista 76.

Juudan kansalla oli ensimmäisenä tilaisuus seurustella Jumalan kanssa henkilökohtaisesti, Jeesuksen kautta. Jumalan tuntemus tulee mahdolliseksi Jeesuksen tuntemisen kautta ja Hänet opitaan tuntemaan parhaiten Raamatusta. Pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen sanan kautta. Vaikka Jumala on pelottavan pyhä ja majesteettinen, häntä uskaltaa lapsikin lähestyä, koska Jumalan sydän on täynnä rakkautta ja laupeutta. Jeesuksen ympärillä parveili lapsia, koska hän huomioi heidät ja puhutteli heitä ystävällisesti. Vanhemmat halusivat tuoda lapsensa Jeesuksen siunaavien käsien alle. Jeesus piti lasten siunaamista tärkeänä asiana. Hän ei koskaan kieltäytynyt etuoikeudesta rukoilla lapsille siunausta ja varjelusta elämään. Jeesus ei kastanut lapsia, mutta hän siunasi heidät. Meidän tulee tehdä samoin. Raamatussa mainitaan toistuvasti, että heikot ja sorretut pelastetaan. Heikot ja sorretut ovat ihmisiä, jotka turvautuvat Jumalaan, koska he eivät itse kykene auttamaan ja puolustamaan itseään. Herra on heikoissa väkevä. "Siksi iloitsen heikkoudesta, loukkauksista, vaikeuksista, vainoista ja ahdingoista, joihin joudun Kristuksen tähden. Juuri heikkona olen voimakas." (2 Kor. 12:10.) Tämä oli apostoli Paalinkin kokemus. Paavalilla oli pistävä piikki ruumiissa, jotta hän pysyisi nöyränä Jumalan palvelijana. Tuo piikki oli kuin Saatanan enkeli, joka kuritti häntä. Paavali oli rukoillut Herraa ottamaan tämän piikin pois, mutta hän oli saanut vastauksen: "Minun armoni riittää sinulle. Voima tulee täydelliseksi heikkoudessa." Apostoli Johannes kirjoittaa Jeesuksesta, että "Hän oli täynnä armoa ja totuutta." (Joh. 1:14.)
Jumalan suuruus ja kirkkaus tulevat esille juuri tässä. Armo ja totuus liittyvät Jumalan luonteeseen. Jumalan luonteen kirkkautta saamme katsella Jeesuksessa joka päivä. "Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki." (2 Kor. 3:18.) Häikäisevä on sinun kirkkautesi!

Ei kommentteja: