torstai 29. lokakuuta 2009

"Nettiseurakunta kiittää ja ylistää Herraa!"

Vihollinen saa aiheen iloon silloin, kun Jumalan kansalla menee huonosti. Rakkaudessaan Jumala sallii omilleen vaikeuksia, että he palaisivat oikealle tielle. Luopumus on paljon puhuva sana. Historia opettaa meille sen, että Jumalan tahdosta luopuminen tapahtuu vähitellen. Ihminen vieraantuu pikku hiljaa Jumalasta, jos hän ei hoida Jumalasuhdetta päivittäin. Maailman nautinnot ja kiusaukset ovat kuin syötein varustettuja koukkuja, joihin vihollinen pyydystää uhrejaan. Raamatun tutkimisen ja rukouksen laiminlyöminen johtavat nopeasti luopumukseen. Jos sanan tutkiminen ja rukouselämä on "kuivaa" ja muodollista, rutiininomaista, se voi myös vieraannuttaa elävästä uskosta ja seurauksena on luopumus. Hengellisen "liikunnan" puute tekee kristitystä "aneemisen". Mikä on sinun tilanteesi? Tarvitsetko mielen reippautta? Olen kokenut monta kertaa, että usko, rukous, sana ja työskentely vahvistavat ja reipastuttavat mielen tehokkaalla tavalla. Jumalan siunaukset lisääntyvät suuresti, kun jaamme saamiamme siunauksia toistemme kanssa. "Joka muita virvoittaa, se itse kostuu!" Kaikilla ihmisillä on oma lähetyskenttänsä, jota ei tarvitse lähteä etsimään kaukaa. Läheiset ja naapurit ja päivittäin tapaamamme ihmiset tarvitsevat evankeliumia ja sinä voit olla heille ilosanoman tuoja. Pienillä asioilla voi olla suuri merkitys. Herra toimii huomaamatta kauttamme, kun olemme pukeutuneet Kristukseen ja jaloissamme on alttiuden kengät. Olen huomannut, että tähän blogiin kirjoittaminen on ollut piristävää, ainakin minulle itselleni. Toivottavasti joku lukija on saanut edes vähän piristystä elämäänsä näiden kirjoitusten kautta. Olen mielessäni ajatellut, että minulla taitaa olla nyt "nettiseurakunta". Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon tässä "nettiseurakunnassa" on jäseniä? Lukijoita on varmaan enemmän kuin kommentoijia.

Luopumuksen keskellä psalmista rukoilee: "Auta meitä, Jumala, pelastajamme, nimesi ja kunniasi tähden! Pelasta meidät ja anna syntimme anteeksi oman nimesi tähden!" Tässä on kolme tärkeää sanaa meille kaikille. Auta! Pelasta! Anna anteeksi! Tarvitsemme kaikki apua, pelastusta ja anteeksiantamusta! Sanojen perässä olevat huutomerkit kuvaavat sitä akuuttia tarvetta ja tarpeen suuruutta mikä meillä kaikilla on, päästäksemme lähemmäksi Jumalaa ja toinen toisiamme. Kun Herra kuulee huutomme, niin saamme sitten yhtyä psalmin 79 viimeiseen ajatukseen: "Me sinun kansasi, sinun laitumesi lampaat, kiitämme sinua ikuisesti, toistamme ylistystäsi polvesta polveen." - "Nettiseurakunta kiittää ja ylistää Herraa!"

Eilen aamulla aamurukouspiiriin tullut sisar ehdotti, että laulaisimme laulun, "Ylistän Herraa." Tämä laulu oli ollut hänen mielessään tuona aamuna. Ylistimme Herraa tämän laulun sanoin. Illalla, kun tulin kotiin, lauloin tätä laulua autossani ja se antoi iloa, rohkaisua ja voimaa! Olisikohan tässä sopiva "mottolaulu" "nettiseurakunnallemme?"
Tässä kiitos- ja ylistyslaulussa on vain yksi säkeistö. Kirjoitan sanat tähän.

"Ylistän Herraa"
"Ylistän Herraa koko sydämestäni. Minä ilmoitan kaikki ihmetekosi, laulan nimesi kiitosta. Ylistän Herraa koko sydämestäni. Minä iloitsen, riemuitsen sinussa. Halleluja.

Onko tämä sinulle tuttu laulu? Tämän laulun on sanoittanut Jukka Leppilampi psalmin 9 pohjalta. Sävellys on Claude Fraysse (1941-) "Seurakunta laulaa" -kirjassa se on laulu nro 45.

Ajatus "nettiseurakunnasta" innoittaa minua. Tämä ei ehkä ole uusi ajatus, mutta minulle se tuli mieleen vasta nyt. En ole kuullut enkä lukenut mistään, että joku olisi perustanut "nettiseurakunnan." Oletko sinä kuullut tällaisesta seurakunnasta? Mietin, että minkälainen se voisi olla?

4 kommenttia:

Aila kirjoitti...

Tuttu lauluhan se! Raamatun teksteihin tehdyistä lauluista tykkään sen takia, kun niiden avulla oppii helposti jakeita ulkoa.

Paavo Hautala kirjoitti...

Aila on "nettiseurakunnan" ensimmäinen jäsen, jonka iloinen ilme piristää meitä kaikkia. Kiitos Aila! Miten onnistuit saamaan kuvasi mukaan kommenttiin?
Voisitko neuvoa muitakin tässä asiassa?
Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa!

Aila kirjoitti...

...jaa en tiedä, onnistuuko se kuvan lisääminen muuta kuin google-tilin luomisella bloggerissa. En olisi varmaan avannutkaan tiliä, ellen olisi ilmoittautunut "sukkasatoon". Sinne Bloggeriin sitten pystyi valitsemaan tietokoneelta mieluisensa kuvan. En nyt oikein tarkempia ohjeita osaa yhtäkkiä antaa. Vaan näkyyhän se omakin kuvasi olevan näkösällä!

Paavo Hautala kirjoitti...

Nettiseurakunnassani oli eilen 11.9.2011 vilkas päivä. Blogini kävijämäärä oli 80.
1.9.2011 päivätyn sivun kohdalta löydät tilaston, josta näet, mikä on ollut katsojamäärä koko blogini olemassaolon aikana ja mistä maista vierailijat ovat "saapuneet"?