tiistai 6. lokakuuta 2009

Maa valkeni hänen kirkkaudestaan!

Kun katsoin tänä aamuna ulos ikkunasta, näin valkoisen maan. Ensimmäisenä tuli mieleeni ajatus, "maa valkeni hänen kirkkaudestaan." Tämä sana löytyy Raamatusta, Ilm. 18:1. Koko teksti kuuluu näin:
"Sen jälkeen minä näin tulevan taivaasta alas erään toisen enkelin, jolla oli suuri valta, ja maa valkeni hänen kirkkaudestaan." (VKR.)

Enkeli tarkoittaa sanansaattajaa, jolla on tärkeä sanoma maan asukkaille. Taivaasta tulleella enkelillä on suuri valta. Sanoman alkulähde on taivas. Se mikä tulee alas taivaasta on meitä ihmisiä varten ja se on aina tärkeä. Se on maailmanlaajuinen sanoma. Sanoman takana on Kaikkivaltias Jumala.

Kristillinen seurakunta ja sen jäsenet on kutsuttu ja valtuutettu julistamaan iankaikkista evankeliumia maan asukkaille. Jokainen Herran oma, joka on mukana Jumalan työtoverina evankeliumin palveluksessa toimittaa "enkelin" eli sanansaattajan virkaa. Tehtävä on jalo ja vastuullinen. Julistajan käsikirja on Raamattu. Jos julistaja on uskollinen Jumalalle ja hänen sanalleen, työ kantaa hyvää hedelmää. Raamattu sisältää paljon sanomaa. Raamatussa on iankaikkisia totuuksia, jotka eivät muutu koskaan. Iankaikkinen evankeliumi on yksi sellainen totuus. Sieltä löytyy myös ns. ajan totuuksia. Tarkoitan tällä sitä, että jotkut sanomat ovat tarkoitettu määrätylle ajalle. Esimerkiksi Nooan sanoma, vedenpaisumuksesta, koski erityisesti Nooan aikalaisia. Nooan sanomassa on kyllä paljon sanomaa meillekin.

Raamatussa on erityinen varoitussanoma meidän sukupolvellemme. Meidän tulisi perehtyä tähän hyvin tarkasti, koska sillä on ratkaiseva merkitys iankaikkiseen kohtaloomme. Meidän aikamme varoitussanoma on yhtä konkreettinen kuin oli Nooan julistama sanoma. Mitään Jumalan lähettämää sanomaa ei tulisi jättää julistuksesta pois. Jos olemme vaiti, "kivet alkavat huutaa!"

Ilm. 18-luvun enkelillä on voimakas varoitus - ja tuomion sanoma Babylonin tuhosta. Babylon tulee sanasta Baabel, joka tarkoittaa sekoitusta. Kun puhtaaseen Jumalan sanan totuuteen sekoitetaan valheita, opetuksesta tulee "porton viiniä", "vihan viiniä", joka juotuna saa ihmisen hoipertelemaan hengellisessä "humalatilassa." Taivaasta tullut enkeli huusi kovalla äänellä: "Kukistunut, kukistunut on suuri Babylon! Siitä on tullut pahojen henkien tyyssija ja kaikkien saastaisten henkien ja kaikkien saastaisten ja inhottavien lintujen pesäpaikka. Sen porton viiniä, vihan viiniä, ovat kaikki kansat juoneet, kaikki maailman kuninkaat ovat irstailleet hänen kanssaan, ja kaikki maailman kauppamiehet ovat rikastuneet hänen vauraudestaan ja ylellisestä elämästään." (Ilm. 18:2,3.)

Eo. tekstin valossa näemme kuinka vaarallinen paikka Babylon on. Babyloniin on pesiytynyt inhottavia ja saastaisia lintuja. Mitä ovat nämä saastaiset ja inhottavat linnut? Pyhän Hengen ja rauhan symbolina on kyyhkynen. Sanonta, pudas kuin pulmunen, on meille kaikille tuttu. Linnulla kuvataan Hengen toimintaa. Jos kyyhkynen kuvaa Jumalan Henkeä ja Hengen toimintaa, niin saastaiset ja inhottavat linnut kuvaavat vastakkaista, eli pahaa henkeä ja pahan hengen toimintaa. Ilmestyskirja kuvaa paholaisen toimintaa erityisesti lopun aikana. Paholainen tekee eksyttävien henki-ilmiöiden, tunnustekojen ja ihmeiden välityksellä harhaanjohtavaa työtään erityisen kiihtyvällä nopeudella, koska hän tietää, että hänellä on enää vähän aikaa jäljellä. Babylon näyttää olevan paholaisen päämaja, komentokeskus, josta nuo saastaiset ja inhottavat linnut lähtevät lentoon kaikkialle maailmaan vieden mukanaan hirvittävää turmelusta. "Linnut" voivat tulla luoksemme kyyhkysen kaltaisina, ja jos kuuntelemme niiden "liverrystä" voimme hurmaantua niiden lauluun ja saatamme lumoutua kuin Eeva paratiisissa, jääden pahan koukkuun.

Historiallisessa Baabelissa syntyneet väärät käsitykset Jumalasta ja hänen tahdostaan ovat siirtyneet tuleville sukupolville ja niiden vaikutus näkyy kaikkialla meidänkin päivinämme. Paholainen on huomannut, että hän menestyy eksytystyössään parhaiten silloin, kun hän sekoittaa totuuteen valhetta sen verran, että sitä on vaikea huomata.

Taivaasta kuuluu toinenkin ääni, jota meidän tulisi kuunnella tarkasti, eikä vain kuunnella, vaan toimia sen mukaan. Minkälainen sanoma tämän äänen takana on ja kenelle se on tarkoitettu? Se selviää seuraavista sanoista:

"Lähtekää pois, jättäkää hänet, te, jotka olette minun kansaani, ettette joutuisi ottamaan osaa hänen synteihinsä ettekä jäisi alttiiksi niille vitsauksille, joilla häntä lyödään." "Hänen syntiensä röykkiö ulottuu jo taivaaseen asti, eikä Jumala unohda hänen pahoja tekojaan."(Ilm. 18:4,5.)

Kehotan sinua lukemaan ahkerasti Raamattua, uskomaan siihen ja ottamaan vastaan Jumalan armon, niin ettei se jää turhaksi. Jumalan kirkkaus valaisee maan! Anna sen valaista myös oma maailmasi!

Ei kommentteja: