keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Profeetat ovat Jumalan puhetorvia!

Ilmestyskirja on profeetallista sanaa. Sen on kirjoittanut profeetta Johannes. Profeetta on henkilö, joka puhuu ja kirjoittaa toisen puolesta. Jumalan profeetta puhuu ja kirjoittaa Jumalan puolesta. Oikea profeetta on Jumalan puhetorvi. Jumala valitsee sopivan henkilön profeetan tehtävään. Valituksi tullut voi olla mies tai nainen, nuori tai ikääntynyt. Se on aina Jumalan valinta. Kukaan ei voi ryhtyä profeetaksi opiskelun kautta tai oma-aloitteellisesti julistautumalla profeetaksi itse tai julistautua profeetaksi toisen henkilön tai järjestön toimesta. Väärä profeetta on paholaisen puhetorvi. Jumalan profeetat paljastavat väärät profeetat. Profetia on sanoma, jonka profeetta välittää ihmisille. Sanoma voi olla ennustus tulevista tapahtumista. Se voi olla opetus, nuhde, varoitus, tieto jne. Profeetta voi saada sanoman näyn eli ilmestyksen kautta, profeetallisen unen tai enkelivierailun kautta. Jumalan profeetta käyttää opetuksessaan Jumalan sanaa, Raamattua, ei omia kirjojaan. Symbolit, merkit, tunnusmerkit, tunnuskuvat, vertauskuvat jne. havainnollistavat sanoman esittämistä. Ne tiivistävät tiedot pieneen "pakettiin". Jo yksi jae profeetallisessa tekstissä voi välittää paljon jumalallista informaatiota. Profetioiden tutkimisessa kannattaa ottaa huomioon seuraavia asioita:
1. Lue profetia huolellisesti läpi kokonaisuutena, kiinnittäen huomiota jokaiseen yksityiskohtaan.
2. Ota selvää profetian raamatullisesta tulkinnasta. Raamattu selittää itse itsensä. Älä anna mielikuvituksen ratkaista, mitä profetia tarkoittaa. Mielikuvitus johtaa harhaan.
3. Ota selville profetian täyttymys historiassa. Varmistu siitä, että onko profetia jo täyttynyt vai ei?
4. Ota selville, liittyykö profetian täyttymiselle jokin ehto vai onko kysymyksessä ehdoton profetia?
5. Selvitä ketä/keitä profetia koskee: yksityisiä ihmisiä, kansoja, Jeesuksen seuraajia, pahan lapsia jne?

Miksi meille on annettu profeetallista sanaa? Se on todisteena Jumalan olemassaolosta, joka hallitsee maailmankaikkeutta. On rohkaisevaa tietää, että jumalallinen käsi toimii historiassa. Jumala on historian Jumala. Täyttyneet profetiat todistavat meille Raamatun luotettavuudesta. Raamattu on Kaikkitietävän Jumalan luotettavaa sanaa, joka valaisee tien, jota meidän tulee kulkea. Profetia liittää menneisyyden ja tulevaisuuden toisiinsa ja auttaa meitä ymmärtämään nykyhetkeä, omaa elämäämme ja kansojen elämää. Profetia paljastaa Jumalan suunnitelmat siitä, miten hänen luotujensa tulisi elää, käyttäytyä ja suhtautua elämään. On rohkaisevaa tietää, että Ilmestyskirjaa voidaan ymmärtää, koska Raamattu selittää itse itsensä ja ihminen voi saada vierelleen Pyhän Hengen opettajaksi. Jumala välittää Ilmestyskirjan kautta elintärkeän sanoman, erityisesti meille, jotka elämme sen kaikkien profetioiden täyttymyksen hetkessä.
Oletko jo avannut Raamattusi Ilmestyskirjan kohdalta ja laittanut sen tietokoneesi vierelle? Pidä se siinä avattuna ja kun luet blogiani, niin voit lukea myös Raamatusta ne kohdat, joihin kirjoituksissani viittaan. Uskon, että tästä tulee mielenkiintoinen ja antoisa kevät. Herra itse puhuu sinulle sanansa kautta!

1 kommentti:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

" Profeetallinen aikataulu "
" Mutta Jumala oli sanonut sanansaattajilleen: Gabriel, selitä tälle se näky! Tämä tehtävä oli suoritettava. Sen tähden enkeli palasi jonkin ajan kuluttua Danielin luo, sanoen: Nyt minä olen lähtenyt neuvomaan sinua ymmärrykseen. Käsitä siis se sana ja ymmärrä näky. Kahdeksannessa luvussa esitetystä näystä oli eräs tärleä kohta jäänyt selittämättä, nimittäin se, joka koski aikaa- noita 2300 vuorokautta. Sentähden enkeli, jatkaessaan selitystään, puhuu pääasiassa aikakysymyksestä.

Näin hän selittää: Seitsemänkymmentä viikoa on säädetty sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi. Ja tiedä ja käsitä:Siitä ajasta, jolloin tuli se sana, että Jerusalem on jälleen rakennettava, voideltuun, ruhtiaaseen, asti on kuluva seitsemän vuosiviikoa, ja kuusikymmentä kaksi vuosiviikoa, niin se jälleen rakennetaan toreinensa ja vallihautoinensa, mutta keskellä ahtaita aikoja. Ja kuudenkymmenen kahden vuosiviikon mentyä tuhotaan voideltu..Ja hän tekee liiton raskaaksi monille yhden vuosiviikon ajaksi, ja puoleksi vuosiviikoksi keskellä viikoa hän lakkauttaa teurasuhrin ja ruokauhrin. Dan. 9:24-27." ( Lainaus suuri taistelu kirjasta. sivu 311. ) Rofeetallinen sana kirkastuu kun otamme vastaan Jumalan arvokkaan sanan. Kun sana avautuu se avaa hengellisen ymmärryksen auki. Minulle merkitsee rofeetallinen sana,ankkuroitumista Kristukseen. Se on myös valmistautumista Yljän saapumiselle. Matt.24, Matt.25 Luku . Myös Ilm.20:11,12. Iloitkoon jokainen Rofeetaalista sanasta . Ari Hyyppä.