lauantai 24. maaliskuuta 2012

Jumalan pysäyttävät pasuunat soivat kaikkialla maailmassa!

Johannes sai ensimmäisen Ilmestyskirjaan kirjoitetun näyn Herran päivänä. Raamatun mukaan sapatti on erityisessä mielessä Herran päivä. Jeesuksen takaisintulon päivä on myös Herran päivä. Kaikki ne päivät, jolloin Herran voimakas maineikas oikea käsi tekee suuria ja väkeviä tekoja, pelastaa tai tuomitsee maanpiirin, ovat Herran päiviä.

Ensimmäinen asia minkä Johannes kirjoittaa muistiin saamastaan näystä on äänihavainto. "Herran päivänä Henki valtasi minut, ja minä kuulin takaani kovan äänen, kuin olisi torveen puhallettu." (Ilm. 1:10.) Israelilaiset käyttivät torvia eli pasuunoita merkinantovälineinä sodassa ja kutsuina uskonnollisten juhlien yhteydessä. Synnytetyt äänet olivat kutsuja johonkin tai varoituksia jostakin. Torvilla saatiin aikaan tarpeeksi kova ääni, joka kuului kauaksi ja näin ihmiset osasivat toimia oikein, tilanteen mukaan. Me kaikki tarvitsemme Jumalan pasuunan herättävän äänen soimista sielussamme. Kuulemmeko tämän äänen Ilmestyskirjan vakavissa ja vetoavissa sanoissa, kun Jumalan pysäyttävät pasuunat soivat kaikkialla maailmassa?!

Kova, torveen puhaltamisen kaltainen, ääni sai Johanneksen valppaaksi. Hänet valmistettiin Jumalan puheen kuulemiseen. Ehkä hän yhdisti äänen Jerusalemin temppelissä suoritettaviin jumalanpalvelusmenoihin ja erityisesti ylimmäisen papin palvelustoimiin siellä. Saihan hän nyt katsella todellista taivaan temppelin ylipappia. Muuta temppeliä ei ollutkaan, koska Jerusalemin temppeli oli jo hävitetty maan tasalle roomalaisten toimesta. Johanneksen kuulema ääni tuli hänen takaansa, joten hänen oli käännyttävä katsomaan, mikä ääni hänelle puhui. Aina, kun Jumala puhuu meille, meidän on syytä kuunnella hänen sanojaan tarkasti ja meidän tulee kääntyä hänen puoleensa koko sydämestämme. Meidän on käännettävä kasvomme hänen puoleensa eikä selkäämme. Selän kääntäminen Jumalalle kuvaa Jumalan äänen torjumista ja hylkäämistä. Johannes käänsi kasvonsa Herran puoleen. Näin mekin saamme tehdä. Kun teemme näin sanaa tutkiessamme, niin Herra puhuu meille.

"Ääni sanoi: "Kirjoita, mitä näet, ja lähetä kirja seitsemälle seurakunnalle: Efesokseen, Smyrnaan, Pergamoniin, Tyatiraan, Sardekseen, Filadelfiaan ja Laodikeaan." (Ilm. 1:11.)

Huomaa, että Jumala valitsi osoitteen, minne Johanneksen oli lähetettävä tuleva kirja, se kirja, jonka kirjoittaminen oli vasta työn alla. Kun katsot karttaa, niin huomaat, että ko. paikkakunnat ja seurakunnat löytyvät Vähästä-Aasiasta. Johannes ei tehnyt kirjasta seitsemää kopiota eri seurakunnille, vaan kirja toimitettiin ja luettiin jokaisessa seurakunnassa kokonaan. Ilmestyskirjan sanoma on tarkoitettu koko Jumalan seurakunnalle, Johanneksen ajoista ajan loppuun saakka. Siinä on Herralta tullut sanoma jokaiselle uskovalle erikseen ja yhdessä Jeesuksen takaisintuloon saakka.

Kerroin aiemmin, että Ilmestyskirjassa tähdillä kuvataan enkeleitä ja enkeleillä kuvataan Herran sanansaattajia. Näyn Kristuksella oli kädessään seitsemän tähteä (16). Mitä tämä tarkoittaa? Jakeessa (20) paljastetaan salaisuus: "seitsemän tähteä, ovat seitsemän seurakunnan enkelit, ja seitsemän lamppua, ovat ne seitsemän seurakuntaa". Huomaatko millä tavalla tähdet ja enkelit toimivat vertauskuvina? Uskon, että Ilmestyskirja annettiin vertauskuvina myös sen tähden, että sen sanoma on säilynyt alkuperäisenä ja luotettavana Jumalan sanana tähän päivään asti. "hänen suustaan pisti esiin kaksiteräinen, terävä miekka" (16) tarkoittaa Jumalan suusta lähtenyttä sanaa, joka toimii miekan tavoin. Se pistää, haavoittaa ja leikkaa, mutta myös puhdistaa, parantaa ja lohduttaa!

Ei kommentteja: