perjantai 9. maaliskuuta 2012

Rukous muuttaa elämän paremmaksi!


 
"Rukous on hengitystä. Se on hengellisen voiman salaisuus. Sitä ei voi korvata millään muulla armon välineellä menettämättä sisäistä terveyttä. Rukous vie sydämen elämän alkulähteen välittömään yhteyteen ja vahvistaa hengellisen elämän jänteitä ja lihaksia."
"Mikäli emme heti saa sitä, mitä olemme rukoilleet, meidän on silti uskottava, että Herra kuulee ja vastaa rukouksiimme. Koska olemme erehtyviä ja lyhytnäköisiä, toisinaan pyydämme sellaista, joka ei koituisi meille siunaukseksi. Rakastava taivaallinen Isämme vastaa rukouksiimme antamalla meille sitä, mikä on meille parasta, sitä, mitä itsekin haluaisimme, jos vain näkisimme asiat niin kuin Jumala näkee. Kun tuntuu siltä, että rukoukseemme ei vastata, meidän tulee tarttua lupauksiin. Vastaus totisesti tulee, ja tulemme saamaan juuri sen siunauksen, jota eniten tarvitsemme. On erehdys uskoa, että rukoukseen vastataan aina juuri sillä tavalla kuin me haluamme. Jumala on niin viisas ja niin hyvä, että hän ei pidätä mitään hyvää niiltä, jotka vaeltavat oikein. Luota siis pelotta häneen, vaikka et näekään välittömiä vastauksia rukouksiisi."
"Rukouksessa on paljon sellaista, mitä emme ymmärrä. Ne, jotka rukoilevat, tietävät kuitenkin yhden asian: rukous muuttaa elämän paremmaksi." (RS 1/12 s. 75.)

1 kommentti:

Jeesuksen tunteminen kirjoitti...

Rohkaisen jokaista lukemaan uudelleen ja uudelleen, ( Jes.53:10.) Rukouksen kuulemisessa ei ole tärkeintä se, että voimme sanoa: Jumala on kuullut minua siinä ja siinä asiassa, vaan se, että Jumala on saanut vastata meidän kysymyksiimme, myöskin tähän: Minkätähden minä kärsin? mitä laatua on minun tämänhetkinen kärsimykseni? Kärsimys avartaa sydäntä antamalla sääliväisyyden lahjan. Ei kukaan sääli köyhiä niin kuin se, joka on itse ollut köyhä. Ei kukaan niin sydämmellisesti sääli sairaita kuin se,joka on itse kauvan ollut vailla terveyden kallisarvoista lahjaa. On sanottu, että kaikesta pahasta on tunteeton sydän kaikkein pahin. Sääliväisyydellä emme tarkoita sitä, että meillä on tai meissä ilmenee erilaisia säälintunteita. Sääliväisyys on sisällistä, sydämmellistä osaaottavaisuutta, jolle toisen kuorma ja hätä on kuin se olisi hänen omansa, Mooses, Esra, Nehemia ja monet muut ovat tunteneet tälläista sääliväisyyttä. He eivät asettuneet kansansa hädän yläpuolelle, vaan paneutuivat kansansa painojen alle. He ottivat kansansa painon omakseen ja veivät sen Jumalan eteen. Tällaiset ihmiset tukevat usein kokonaista seurakuntaa, ja ilman näitä se ei ylipäänsä voisi pysyä pystyssä. He ovat pylväitä Jumalan temppelissä. He eivät puhu kovaäänisesti kokoushuoneessa, vaan he rukoilevat. He rukoilevat jokaisen puolesta, joka tulee ovesta sisään, ja ilo täyttää heidän sydämmensä, kun sisään astuu Joku Herran uskollinen seuraaja. Rukous avaa mielestäni valmistautumisen Jeesuksen tulolle. Nyt on tullut Karitsan häiden aika! Hänen morsiammensa on valmiina. ( Ilm.19:7.) Valmistautumisella kuvataan pukeutumista hääpukuun. Joka tarkoittaa Pyhyen vanhurkaita tekoja. Saakoon jokainen olla juhlallisessa hääpuvussaan Kristuksen saapuessaan. Siunaten Ari Hyyppä.