torstai 8. maaliskuuta 2012

Herra on minun turvani!

Ihmisten silmät poikkeavat Jumalan silmistä. Ihmisten silmät ovat kuin ikkunoita, joista aivomme katselevat ulos, mutta Jumalan silmät katsovat myös aivojen sisään.

"Herra on pyhässä temppelissään, hänen valtaistuimensa on taivaassa. Hänen silmänsä näkevät kaiken, hänen katseensa tutkii ihmissydämet. Herra tutkii vanhurskaat ja jumalattomat. Hän vihaa sitä, joka rakastaa vääryyttä". (Ps. 11:4-5.)

Pyhä Jumala asuu pyhässä temppelissä. Jumalan temppelissä ei ole vääryyttä missään muodossa. Jumalan pyhä ja puhdas valtaistuin on taivaassa. Tällä valtaistuimella istujan käsissä on koko maailmankaikkeus. Näin on hyvä. Jos taivaan valtaistuimella istuisi joku muu kuin Jumala, niin meitä ei olisi enää olemassa. Jeesuksen Kristuksen ristinkuolema ja ylösnousemus ovat vahvistaneet Jumalan valtaistuimen ikuisen kestävyyden.

Ihmisen sydän on maanpäällinen esikuva taivaallisesta valtaistuimesta. Sydämen valtaistuimen hallintavallasta käydään joka päivä oma taistelunsa. Ihmiselle jää valinnan mahdollisuus kenet hän kutsuu ja hyväksyy valtaistuimensa "istujaksi". Jos sydämen valtaistuimella istuu joku muu kuin Jeesus Kristus, niin elämässä vallitsee lopulta kaaos.

"Jumalaton jännittää joustaan, nuoli on jo jänteellä. Pimeän turvin hän tähtää syyttömään. Kun kaikki perustukset revitään, mitä vanhurskas voi enää tehdä?" (Ps. 11:2-3.)

Jumalaton on tässä ensikädessä Paholainen, joka käyttää jousimiehenään pahan vallassa olevaa ihmistä toista ihmistä vastaan. Hänen tavoitteenaan on repiä rikki kaikki vanhurskaat perustukset, niin ettei kukaan osaisi tai pystyisi tekemään enää mitään. Paholaisella on suuri varasto pahan palavia nuolia. Jousimiehistä ei ole myöskään puutetta. Paholaisella on koko ajan pahan palava nuoli valmiina jänteellä. Tarvitaan vain sopiva pimeä hetki ja tappava nuoli sinkoaa aseesta ja lävistää uhrinsa. Paavali kehottaa meitä: "Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan." (Ef. 6:10,11.) Kristus on voittanut Paholaisen. Hänen väkevyytensä ja taisteluvarustuksensa on toivomme! Herra on minun turvani!

Ei kommentteja: