sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Jeesuksen takaisintulo 2.

"Jokaisen ihmisen osana on kerran kuolla ja sitten joutua tuomiolle. Samoin on Kristus kerran uhrattu, jotta hän ottaisi pois kaikkien synnit, ja hän ilmestyy vielä kerran, mutta ei enää synnin tähden vaan pelastaakseen ne, jotka häntä odottavat." (Hepr. 9:27,28.)

Tämä sana kertoo meille kuinka varma asia Jeesuksen takaisintulo on. Raamatussa ei ole yhtään sellaista tekstiä, jossa Jeesuksen takaisintulo asetettaisiin kyseenalaiseksi, ehdolliseksi tai epävarmaksi. Jeesuksen takaisintulo on yhtä varmaa kuin meidän kuolemamme. Eo. jakeessa esiintyvät sanat: tuomio ja pelastus. Jeesuksen takaisintulon päivä on toisille tuomion päivä ja toisille pelastuksen päivä. Jeesuksen takaisintuloon liittyy Jumalan kirkkauden lisäksi voimakas ääni.

"Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina." (1. Tess. 4:16.)

Jumalan pasuunan valtava ääni on merkkinä uskoville kuolleille herätä kuoleman unesta. "yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme." (1 Kor. 15:52.)

Jeesuksen tullessa takaisin maan päällä on neljänlaisia ihmisiä. Maan alla ovat: kuolleet uskovat ja kuolleet jumalalattomat. Maan päällä ovat: elossa olevat uskovat ja elossa olevat jumalattomat. Mitä näille ryhmille tapahtuu Jeesuksen takaisintulon yhteydessä? Paavali paljastaa tämän salaisuuden meille.

"Tahdomme, veljet, teidän olevan selvillä siitä, mitä tapahtuu kuoleman uneen nukkuville, jotta ette surisi niin kuin nuo toiset, joilla ei ole toivoa. Jos kerran Jeesus on kuollut ja noussut kuolleista, niin kuin me uskomme, silloin Jumala myös on Jeesuksen tullessa tuova poisnukkuneet elämään yhdessä hänen kanssaan. Ilmoitamme teille, mitä Herra on sanonut: Me elossa olevat, jotka saamme jäädä tänne siihen asti kun Herra tulee, emme ehdi poisnukkuneiden edelle. Itse Herra laskeutuu taivaasta ylienkelin käskyhuudon kuuluessa ja Jumalan pasuunan kaikuessa, ja ensin nousevat ylös ne, jotka ovat kuolleet Kristukseen uskovina. Meidät, jotka olemme vielä elossa ja täällä jäljellä, temmataan sitten yhdessä heidän kanssaan pilvissä yläilmoihin Herraa vastaan. Näin me saamme olla aina Herran kanssa. Rohkaiskaa siis toisianne näillä sanoilla." (1. Tess. 4:13-18.)

Uskovat kuolleet herätetään ensin. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. Heidät temmataan yläilmoihin Herraa vastaan. Tämä tempaaminen ei ole salainen vaan julkinen. Sitten elossa olevat uskovat muutetaan kirkastettuun ruumiiseen kuolemaa maistamatta ja heidätkin temmataan yläilmoihin Herraa vastaan. Heidänkään tempaaminen ei ole salainen. Näin uskovat on koottu yhdeksi perheeksi taivaaseen muuttoa varten. Uskovat viedään taivaaseen yhtenä joukkona. Uskovat eivät mene taivaaseen kuoleman yhteydessä. Kuoltuaan heidät pannaan hautaan ja he nukkuvat haudoissan ylösnousemukseen saakka. Mitä sitten tapahtuu jumalattomille kuolleille ja jumalattomille elossa oleville? "Muut kuolleet eivät heränneet eloon, ennen kuin tuhat vuotta oli täyttynyt." (Ilm. 20:5.)Muilla kuolleilla tarkoitetaan jumalattomia, jotka eivät herää ensimmäisessä ylösnousemuksessa vaan toisessa, joka tapahtuu tuhatvuotiskauden päätyttyä. Ne, jumalalattomat, jotka elävät Jeesuksen takaisintulon aikana kuolevat Jumalan kirkkauden tähden. Koska heitä ei pueta kirkastettuun ruumiiseen, niin he eivät kestä Jumalan kirkkautta vaan he kuolevat. Näille Jeesuksen takaisintulon yhteydessä kuolleille jumalattomille ei pidetä hautajaisia lainkaan. Jumalattomat jäävät maan pinnalle lojumaan kuolleina. Maapallo tulee autioksi tuhanneksi vuodeksi. Kirjoitan tästä aiheesta enemmän myöhemmin.

Ei kommentteja: