lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kristuksen kanssa ilmestyminen, kirkkaudessa!

"Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja jäljittämättömät hänen tiensä! Kuka voi tuntea Herran ajatukset, kuka pystyy neuvomaan häntä? Kuka on antanut hänelle jotakin, mikä hänen olisi maksettava takaisin? Hänestä, hänen kauttaan ja häneen on kaikki. Hänen on kunnia ikuisesti. Aamen. (Room. 11:33-36.)

Astuessani tänään kotini ovesta ulos klo 3.50 aamuyöstä, katseeni kohosi automaattisesti ylös taivaalle. Voi miten kaunis näky! Kirkkaat tähdet ja kauniit revontulet tummansinisellä taivaalla saivat sydämeni sykkimään ilosta. Kiitollisuus ja rakkaus Jeesusta kohtaan kohosivat sydämestäni taivaan pyhäkköön. "Kuinka ääretön onkaan Jumalan rikkaus, kuinka syvä hänen viisautensa ja tietonsa!" Jumalan suuruus on valtavaa. Näemme sen silmillämme ja kuulemme korvillamme, mutta vain hämärästi, kuin korvakuulolta, kuten Job. Ajatusta äärettömyydestä emme pysty tajuamaan ollenkaan. Jumala on suuri taiteilija. Hän on taitava käsistään. Jumalan arkkitehdin taidot ovat täydelliset. Jumala ymmärtää kaiken musiikista. Hän tietää mikä on kaunista ja täydellistä, olkoon kyse mistä tieteen ja taiteen alasta tahansa. Jumalan puhe on vaikuttavaa ja koskettavaa. Hän osaa käyttää parantavia ja puhdistavia sanoja, eläviä sanoja, luovia sanoja, pelastavia sanoja. Jumala on mestarikirjailija. Jumala on ihmeellinen kuvanveistäjä. Hän näkee meissä, niin arvottomissa, langenneissa ihmiskohtaloissa, kauneutta, sopusointua ja harmoniaa. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Tämä kuva on turmeltunut ja vääristynyt synnin tähden hyvin kauaksi alkuperäisestä kauneudesta. Erityisesti ihmisten luonteet ovat kieroutuneet pahan ilmapiirissä. Tarvitaan kärsivällistä ja taitavaa Jumalan kättä, että luonteemme voi muuttua Kristuksen luonteen kaltaiseksi. Raamatun suuret persoonat eivät muuttuneet hetkessä. Tarvittiin monia vuosia, että Jaakob, Daavid, Mooses, Pietari, Paavali ja Magdalan Maria muuttuivat nöyriksi Jumalan palvelijoiksi. Muutos oli mahdollista, koska he antautuivat mestarin käsiin ja saivat vastaanottaa Jumalan vanhurskauden Kristuksen ansioiden tähden. Vahan liiton aikana eläneiden ihmisten toivo oli tuleva Kristus, uuden liiton aikana eläneiden ihmisten toivo on myös Kristus. Kristus on koko ihmiskunnan ainoa toivo. Kenenkään kohdalla ei tapahdu todellista muutosta ilman Kristusta. Sielun puhtautta ja pyhyyttä ei saavuteta esimerkin eikä opiskelun kautta. Tarvitaan luomisihme. Ihminen luotiin Jumalan kuvaksi. Uudestisyntynyt kristitty on Jumalan kuva, joka syntyy uudesti luomisen ihmeen kautta. Sana, Pyhä Henki ja vesi ovat taivaallisen kuvanveistäjän työkaluja. Luojan kädessä hengellinen taltta, - vasara ja - viila saavat ihmeitä aikaan. Taivaallinen kuvanveistäjä tekee muuttavaa työtään meissä, sisimmästämme käsin. Maallisen kuvanveistäjän työskentelytapa on päinvastainen. Kristuksen kypsyttämä hedelmä on sielusato, joka leikataan ja korjataan talteen. Tässä sadossa näkyy Jumalan käden jälki. Kaikki mikä on ihmisestä, on katoavaa, mutta "Kun Kristus, teidän elämänne, ilmestyy, silloin tekin ilmestytte hänen kanssaan kirkkaudessa." (Kol. 3:4.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, Paavo, taas sanoistasi. Minäkin kaipaan saada kokea Kristuksen elämää muuttavaa voimaa!hs

Paavo Hautala kirjoitti...

Herra täyttää kaipauksesi ja antaa sinulle Kristuksen ylösnoumusvoimaa päivittäin. Saakoon elämääsi virrata virvoittava Hengen sade, rakkauden kaste, joka tuo kokonaisvaltaisen parantumisen ja eheytymisen. Kommenttisi on samalla kuin henkilökohtainen todistus. Monilla muillakin lukijoilla on varmaan samanlainen kaipaus kuin sinulla. Tämä kaipaus on myös minulla! Saakoon Herra täyttää kaikkien meidän kaipauksemme!