keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kristuksen voitosta riemuitseva seurakunta

Johanneksen kirjoittamassa Ilmestyskirjassa ei ollut lukuja eikä jakeita, vaan koko kirja oli kirjoitettu yhdeksi kokonaisuudeksi. Ilmestyskirjan kokonaiskuvan hahmottaminen on tärkeää, niin kuin se on tärkeää koko Raamatun sanoman ymmärtämisen kannalta. Lunastussuunnitelman kokemusperäinen ymmärtäminen saa sydämen riemuitsemaan Kristuksen voitosta, jonka hän haluaa jakaa kanssamme. Mainitsin aikaisemmin, että Ilmestyskirjassa on seitsemän näytöstä. - Mitkä ne ovat? Tämä selviää, kun tutkii Ilmestyskirjan tekstiä tarkemmin ja pitää mielessä kirjan kokonaissanoman ja kirjan päähenkilöt. Draaman päähenkilöt ovat: Kristus, Saatana ja Jumalan seurakunta.
Hans LaRondelle esittää yksinkertaisen ja pelkistetyn Ilmestyskirjan jäsennyksen kirjassaan: How to Understand the End-Time Prophecies of the Bible. First Impressions, Sarasota, Florida. Tästä jäsennyksestä löydämme Ilmestyskirjan seitsemän näytöksen aiheet. Ne ovat seuraavat:

A - Taisteleva seurakunta, luvut 1-3
B - Kristus aloittaa sodan, 4:1 - 8:1
C - Torvet kutsuvat parannukseen, 8:2 - 11:19
D - Suuri taistelu ja viimeinen varoitus, 12-14 (Viimeinen kutsu Jumalan sydämeltä)
C' - Armon aika päättyy: viimeiset vitsaukset, 15-16
B' - Kristus lopettaa sodan, 17-20
A' - Voitosta riemuitseva seurakunta, 21-22

On rohkaisevaa tutkia Ilmestyskirjaa Kristuksen voitosta käsin. Jeesus Kristus on Ilmestyskirjan sankari. Hän haluaa olla myös meidän elämämme sankari. Haluan rohkaista sinua tutustumaan entistä läheisemmin Jeesukseen. Kun tutustut Jeesukseen, niin pidä aina mielessä hänen voittonsa sinun puolestasi. Tässä Ilmestyskirja tulee sinun avuksesi.

Kun avaat Ilmestyskirjan rukoillen, niin voit uskoa, että "Herra sinun Jumalasi, on sinun keskelläsi, sankari, joka auttaa. Hän ilolla iloitsee sinusta, hän on ääneti, sillä hän rakastaa sinua, hän sinusta riemulla riemuitsee." (Sef. 3:17 VKR.)

Haluaisitko olla mukana Kristuksen voitosta riemuitsevassa seurakunnassa, kun Jeesus tulee noutamaan seurakuntansa taivaaseen takaisintulonsa yhteydessä?

Ei kommentteja: