Elämä on tutkimusmatka. Ihmisen ensimmäinen vuosi on täynnä uusia asioita ja ihmeitä. Suu on silmien ohella vauvalle yksi tärkeimmistä tutkimuksiin ja havaintoihin käytetystä elimestä. Tämän tähden vanhempien on tarkkaan varjeltava, ettei lapsen suuhun joudu mitään terveydelle vaarallista esinettä tai ainetta. Hyviä tutkimusmatkailijoita tulee niistä ihmisistä, jotka ovat uteliaita. Uteliaisuus on ominaisuus, joka panee ihmisen ottamaan asoista selvää.
Tutkimusmatkailija-sana muodostuu kahdesta sanasta: tutkia ja matka. Tutkia tarvitsee uteliaisuuden lisäksi tietoa, kokemuksia, päättelykykyä, analyyttistä älyä ja tiedon tallettamisen taitoa. Jos samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä on useampia ja he työskentelevät yhdessä, niin tutkimustulokset voivat johtaa merkittäviin löytöihin ja keksintöihin. Nykyään tutkimustyötä vaativat projektit, joista myönnetään Nobel-palkintoja, ovat tutkijaryhmien järjestämiä. On hienoa, kun ihmisillä on mahdollisuus panna viisaat päät yhteen ja tehdä yhteistyötä eri aloilla. Tietojen käsittely ja tietojen siirtely on helppoa ja nopeaa. Näin tutkimustyöstä on tullut korkeatasoista kansainvälistä toimintaa. Tieto on lisääntynyt, kuten Raamattu on ennustanutkin tapahtuvaksi lopun aikana.
Sana: matka, tuo ensimmäisenä mieleen liikkumisen paikasta toiseen. Tutkimusmatkailijan ei kuitenkaan tarvitse nykyään välttämättä fyysisesti liikkua työhuoneestaan mihinkään. Liikkumisen voi suorittaa virtuaalitodellisuudessa tietokoneiden ja muiden laitteiden avulla. Tulevaisuudessa voi tulla hahmotusvaikeuksia siinä, ettei oikein tiedä mikä on todellista ja mikä virtuaalia. Todellisesta elämästä voi tulla kuin peli, jossa kohdataan lähimmäinen samalla tavalla kuin virtuaalipelissä. Tämä on vaarallista leikkiä. Vanhempien on syytä valvoa lasten silmiä yhtä hyvin kuin heidän suitaankin. Ihmisen aistit ovat suurimmaksi osaksi päässä. Jos pää on kipeä tai sairas, niin koko ruumis on sairas. Raamattu sanoo, että "varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee". Sydän onkin todellisuudessa "päässä", sillä siellä meillä on koko ruumiimme komentokeskus. Otsalohko ja aivohermot ovat ne aivojen alueet, joita meidän tulisi erityisesti varjella ja hoitaa. Uskon, että tässä osassa aivojamme meillä on "vastaanotin ja lähetin", joita tarvitsemme yhteydenpitoon Jumalan kanssa. Jumala ottaa meihin yhteyttä aivohermojemme kautta. Näitä hermoja meidän ei saa tuhota väärillä elämäntavoillamme. Alkoholi, tupakka, huumeet, lääkkeiden väärinkäyttö ja muut riippuvuutta aiheuttavat aineet on jätettävä pois. Jos haluamme, että aivomme toimivat "fiksusti", meidän kannattaa kiinnittää huomiomme ruokavalioon, liikuntaan, veden juontiin, lepoon ja muihin terveyttämme edistäviin asioihin. Ei myöskään silmien ja korvien kautta kannata "ruokkia" ajatusmaailmaa epäpuhtaalla "roskaruoalla"! Ihminen on tarkoitettu pyhäksi temppeliksi, jossa Jumala asuu!
"Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi." (1. Kor. 10:31.)
"Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan temppelin, Jumala saattaa turmioon hänet. Jumalan temppeli on pyhä, ja tämä temppeli olette te". (1. Kor. 3:16-17.)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti