sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Jeesuksen takaisintulo 1.

"-Katso, hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät hänet, nekin, jotka hänet lävistivät, ja hänen tullessaan vaikeroivat maailman kaikki kansat. Näin on käyvä. Aamen." (Ilm. 1:7.)

Raamatussa kerrotaan paljon Jeesuksen takaisintulota. Ilmestyskirjan lukija joutuu ottamaan kantaa tähän kysymykseen, koska tämä aihe on se suuri tähtäyspiste, johon kaikki profetiat tähtäävät. Jeesuksen paluu on niin suuri ja tärkeä aihe, että meidän on tarkoin tutkittava, mitä tämä aihe pitää sisällällään, ettemme eksysisi väärien profeettojen ja väärien kristuksien matkaan. Kun luemme eo. sanan, niin siitä nousee muutamia tärkeitä kysymyksiä. Kuka tulee? Miten hän tulee? Tuleeko hän yksin? Milloin hän tulee? Miksi hän tulee? Mitä hänen tulostaan seuraa?

Hyvä lähtöteksti aiheen käsittelylle löytyy Ap.t. 1:11:
"Kun hän oli sanonut tämän, he näkivät, kuinka hänet otettiin ylös, ja pilvi vei hänet heidän näkyvistään. Ja kun he Jeesuken etääntyessä vielä tähysivät taivaalle, heidän vieressään seisoi yhtäkkiä kaksi valkopukuista miestä. Nämä sanoivat:
"Galilean miehet, mitä te siinä seisotte katselemassa taivaalle? Tämä Jeesus, joka otettiin teidän luotanne taivaaseen, tulee kerran takaisin, samalla tavoin kuin näitte hänen taivaaseen menevän."

Sama Jeesus, joka nousi taivaaseen tulee takaisin samalla tavalla kuin hän meni taivaaseen. Jeesuksen taivaaseen astuminen oli kirjaimellinen, henkilökohtainen, ruumiillinen ja näkyvä tapahtuma. Pilvi ei verhonnut Jeesusta pois näkyvistä. Kaikki, jotka olivat seuraamassa Jeesuksen poismenoa, näkivät sen. Jeesuksen taivaaseen astuminen ei ollut salainen tapahtuma. Jeesuksen paluu ei myöskään ole salainen. Se on erittäin julkinen. Kaikki silmät saavat nähdä hänet.

"Kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan kaikkien enkeliensä kanssa, hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle." (Matt. 25:31.)
Jeesus ei tule yksin. Kaikki enkelit tulevat hänen kanssaan. Jeesuksen taksintulo on kirkas tapahtuma. "Sillä niin kuin salama leimahtaa idässä ja valaisee taivaan länteen asti, niin on oleva Ihmisen Pojan tulo". (Matt. 24:27.) Miksi enkelit tulevat Jeesuksen mukana?
"Suuren torven soidessa hän lähettää enkelinsä neljälle ilmansuunnalle kokoamaaan kaikkialta, maan kaikista ääristä ne, jotka hän on valinnut." (Matt. 24:31.)
Enkelien tehtävänä on koota Jumalan valitut kaikkialta maailmasta taivaaseen muuttoa varten.
"Herra ärjyy korkeudesta, antaa äänensä kaikua pyhästä asunnostaan, hän ärjyy ja jylisee laitumensa yli. Niin kuin viinirypäleiden polkijain huuto kiirii kauas, niin kajahtaa Herran huuto kaikkien korviin, jotka maan päällä asuvat. Sen pauhu kantautuu maan ääriin saakka. Herra käy oikeutta kansojen kanssa, hän vaatii tilille kaikki ja antaa miekan surmata jumalattomat. Näin sanoo Herra Sebaot: - Myrsky nousee maailman ääriltä, tuho kulkee kansasta kansaan!" Sinä päivänä kaikkialla, maan äärestä ääreen, viruu kuolleita, jotka Herra on surmannut. Ei heille pidetä valittajaisia, ei heitä koota eikä haudata, vaan heidän ruumiinsa jäävät hajalleen maatumaan." (Jer. 25:30-33.) Mitä tämä kaikki tarkoittaa? - Palaan aiheeseen myöhemmin.

Ei kommentteja: