lauantai 10. maaliskuuta 2012

Jeesuksella oli vahva rukouselämä!

Torstaina 8.3. Terho ja Sini veivät Irman Kajaaniin ja tulivat perjantaina 9.3. takaisin Kuusamoon. Mikael oli meillä yökylässä pari yötä. Kaikki meni hyvin. Pelasimme kolmea erilaista peliä. Tietokonepelit ovat myös tulleet kuvioihin mukaan. Niissä pitää kyllä olla varovainen, ettei jää koukkuun liiaksi. Liikuntaleikit ulkona ovat paljon parempia vaihtoehtoja. Mikaelilla oli vähän flunssaa jäljellä, joten piti pysytellä sisätiloissa. Luimme myös "Uskollisia ystäviä" -kirjoja. Mikael tykkää kuunnella Raamatun kertomuksia. Tänään oli jo parempi olo ja pääsimme kaikki kirkkoon.

Meillä oli tänään 10.3. jumalanpalveluksen raamatuntutkistelun teemana "Rukouksen merkitys". Raamatuntutkistelua valmistellessani eilen, panin merkille, että sekä Jeesuksen kasteen yhteydessä tapahtunut ihme (Luuk. 3:21,22), että kirkastusvuorikokemuksen ihme (Luuk. 9:28,29.) olivat molemmat Jeesuksen rukouksen jälkeen tapahtuvia ihmeitä. Ne olivat siis rukousvastauksia Jeesuksen rukouksiin. Jeesus rukoili Isää ja Isä vastasi rukouksiin ihmeellisellä tavalla. Jumala kuulee meidänkin rukouksemme ja monelaisia ihmeitä tapahtuu, kun rukoilemme Hengessä ja totuudessa kuten Jeesuskin teki. Aina silloin, kun Jeesuksella oli hyvin tärkeitä asioita suoritettavana, hän rukoili hartaasti, että Isän tahto tapahtuisi. Esimerkiksi ennen opetuslasten kutsumista apostoleiksi, Jeesus vietti koko yön rukouksessa. Getsemanen kokemus edelsi Jeesuksen suuria kärsimyksiä ja lunatustyön huippua. Silloin koko ihmiskunnan kohtalo oli vaakalaudalla. Jeesuksella oli vahva rukouselämä. Miten on meidän laitamme?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun saan tilaisuuden niin minäkin luen lasten lapsille, useimmiten Ikuisia kertomuksia.4-5 lukua on ihan tavallinenmäärä ja senkin jälkeen sanovat ,että : Lue vielä!! Kyllä tuntuu hyvältä että lapset tykkää Raamatun kertomuksista. Rukous on yhtä tärkeää kuin hengitys! Jos ei ole ilmaa mitä hengittää, miten käykään!Helena S

Paavo Hautala kirjoitti...

Onko sinulla Eräripari-ikäisiä nuoria? Jos on, niin haluaisivatko he kenties tulla ensi kesän leirille 6.-15.7.2012? Leiri pidetään Posiolla.