lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lähetyskertomus 10.3.2012 "Anteeksiannon voima"

Lin
Lin pani vihaa hehkuvana kädet puuskaan ja mulkoili miestään. Hän oli kiinalainen juristi ja tottunut taistelemaan sen puolesta, minkä uskoi oikeaksi, jopa kotona. Elämässä oli kyse vallasta ja oikeassa olemisesta. Hänellä ei kuitenkaan ollut voimaa saada miestään rakastamaan häntä siten kuin halusi tulla rakastetuksi. "Mitä hyötyä menestyksestä, vallasta, rahasta ja voimasta on, ellei ole rakkautta?" hän kysyi itseltään.

Tappio
Linin avioliitto päättyi eroon, mutta viha miestä kohtaan vain kasvoi. "Avioliittomme epäonnistuminen on hänen syynsä", Lin ajatteli. "Hän on pilannut elämäni. Vihaan häntä!" Syvällä sydämessään hän kuitenkin tiesi, että hänen oma vihansa ja vaatimuksensa olivat tehneet avioliitosta onnettoman. Lin palasi tyhjään asuntoon. Aviomies oli lähtenyt, ja heidän poikansa opiskeli muualla. Hän oli yksin. Viha oli taas saada hänet valtaansa. Hän lysähti uupuneena tuoliin.

Uusi alku
Eräs Linin ystävä kutsui hänet kotiinsa. Yleensä Lin ei ottanut sellaisia kutsuja vastaan, mutta nyt hän halusi hetkeksi pois toimistostaan rentoutumaan. Ilmapiiri oli rauhallinen, erilainen kuin hänen kodissaan ja työpaikallaan. Nuoret tervehtivät häntä lämpimästi ja tuntuivat olevan aidosti kiinnostuneita hänestä. "Heissä on jotain erilaista", hän ajatteli. "Onko heillä vain hyvät käytöstavat? He näyttävät välittävän, rakastavan toisiaan. Mistä heidän erilaisuutensa johtuu?" Lin otti osaa keskusteluun ja nautti siitä. Kun häntä pyydettiin kokoukseen adventtikirkkoon perjantai-iltana, hän meni.
Seurakunta kokoontui pienessä toisen kerroksen salissa vilkasliikenteisen kadun tuntumassa. Nuorten ystävälliset tervehdykset lämmittivät Linin sydäntä. Laulujen sanat panivat hänet ajattelemaan. Sitten nuori pastori puhui palavasti Jumalan rakkaudesta. Lin ei ollut koskaan kuullut mitään sellaista. Hän tunsi kylmyyden ja kovuuden haihtuvan, ja niiden tilalle tulvi lämpöä ja rentoutta. Hän ajatteli, miten huonosti oli kohdellut ihmisiä, miten luuli tietävänsä paljon ja saaneensa paljon aikaan elämässään. Äkkiä hän tajusi, että oli olemassa kokonainen tiedon maailma, josta hän ei tiennyt mitään. Hänellä oli valtavasti opittavaa.

Jumalan voima
Lin meni taas seuraavana perjantaina kokoukseen ja alkoi käydä sapattisin jumalanpalveluksessa. Kirkossa vaikutti voima, jota hän ei ollut löytänyt yhdestäkään oikeussalista. Se oli rakkauden ja anteeksiannon voima. Hän tajusi, että hänen piti antaa ihmisille anteeksi, mutta ennen kaikkea hän tarvitsi itse Jumalan anteeksiantoa.
Hän oli kantanut pitkään vihan taakkaa. Kun hän otti ensimmäiset ensiaskeleet Jumalaa kohti, hän koki rauhaa ja iloa ja olo muuttui kevyeksi. Hän pyysi Jeesukselta anteeksi, ja auliisti tämä antoi hänelle anteeksi. Lin tajusi, että hänen täytyi antaa anteeksi itselleen ja miehelleen se viha, joka oli tuhonnut heidän avioliittonsa. Kun hän rukoili, sydämenlyönnit muuttuivat rauhallisiksi ja hengittäminen kävi helpommaksi.
Lin oli ällistynyt elämässään tapahtuvista muutoksista, ja muutkin huomasivat ne. Kärsimättömyyden tilalle Jumala antoi rauhan, vihan tilalle ilon. Kun ihmiset kysyivät, mitä oli tapahtunut, hän vastasi: "Olen kohdannut Jeesuksen. Tulkaa kirkkoon, niin näette itse!"

Jumalan anteeksiannosta kertomassa
Lin kutsui ystäviään, poikansa ja veljenpoikansa perjantai-illan kokouksiin. Nyt hänen poikansa käy kirkossa aina kotona ollessaan. Kun Lin valmistautui kasteelle, hän vuodatti monet kyyneleet tajutessaan Jumalan hänelle osoittaman rakkauden ja anteeksiannon valtavan voiman. Hän haluaa muidenkin tietävän, etteivät valta, raha ja oikeassa oleminen tuo onnea. Onni on Jumalan antama lahja. Lin haluaa kertoa Jumalan rakkaudesta entiselle miehelleen ja toisille juristeille, jotta hekin saisivat sen rauhan, jonka hän on löytänyt.
Lähetysuhrilahjamme auttavat Kiinan seurakuntaa vahvistumaan. Kiitos, että annat varoistasi, jotta toisetkin voivat kokea anteeksiannon voiman ja toivon Jeesuksessa.

Ei kommentteja: