maanantai 5. maaliskuuta 2012

Jumala kuuli pojan valituksen ja avasi Hagarin silmät!

Elämä on lahja. Lahjan saaja on vastaanottava osapuoli. Meidän on usein hyvin vaikea ottaa lahja lahjana vastaan. Alamme heti miettiä, miten voisimme korvata lahjan jollakin tavalla? Kiitollisuudenvelka on kaikille tuttu tunne. Jumala on antanut meille elämän oman suunnitelmansa mukaan. On hyvin rohkaisevaa tietää, ettei mikään elämä ole ilmestynyt maailmaan sattuman oikusta. Vaikka ihmisellä olisi miten huonot lähtökohdat tahansa elämän onnistumisen kannalta, niin Jumalan avulla ihminen voi olla selviytyjä. Jumala kuuli Ismaelin itkun ja näki Hagarin epätoivon ja auttoi heitä.

"Abraham nousi aamulla varhain, otti leipää ja vesileilin, pani ne Hagarin selkään ja lähetti hänet ja Ismaelin matkaan. Hagar lähti ja harhaili Beerseban autiomaassa. Mutta kun vesi loppui leilistä, hän jätti pojan pensaan alle ja meni istumaan syrjemmälle, noin jousenkantaman päähän, sillä hän ajatteli: "Minä en kestä nähdä lapsen kuolevan." Ja Hagarin istuessa syrjempänä poika alkoi ääneensä itkeä. Jumala kuuli pojan valituksen, ja Jumalan enkeli kutsui taivaasta Hagaria ja sanoi hänelle: "Mikä sinun on, Hagar? Älä ole huolissasi. Jumala on kuullut pojan itkun. Nouse, nosta poika maasta ja pidä hänestä hyvää huolta. Minä annan hänestä polveutua suuren kansan." Ja Jumala avasi Hagarin silmät, niin että hän näki lähellään kaivon, ja hän meni täyttämään leilin vedellä ja antoi pojan juoda. Poika kasvoi aikuiseksi, ja Jumala oli hänen kanssaan. Hän jäi autiomaahan asumaan, ja hänestä tuli taitava jousimies. Hän asui Paranin autiomaassa, ja hänen äitinsä otti hänelle vaimon Egyptistä."

Hagar oli itsekin egyptiläinen ja hän halusi ottaa pojalleen vaimon oman kansansa parista. Hagarin ja Ismaelin tilanne oli hyvin huolestuttava heidän eloonjäämisen kannalta, mutta Jumala riensi auttamaan heitä ja pelasti heidät kuolemalta. Ihmisten erehdyksistä huolimatta Jumalalla on jokaiselle elämälle suunnitelma. Epätoivoisen Hagarin kuulemat sanat: "Älä ole huolissasi", antoivat toivon uudesta mahdollisuudesta, jonka Jumala soi hänelle ja hänen pojalleen. Saakoon nämä sanat tuoda myös sinulle toivoa ja lohdutusta, jos elämäntilanteesi näyttää synkältä ja tiet näyttävät vaikeakulkuisilta, jopa mahdottomilta kulkea. Saakoon Herra tulla autiomaahan luoksesi ja antaa sinulle juotavaksi elävää vettä, joka sammuttaa janosi. Herra haluaa avata silmäsi näkemään Jumalan mahdollisuudet elämässäsi.

Ei kommentteja: