torstai 29. maaliskuuta 2012

Rukoushiihto kutsuu esirukoilijat ladulle

Viikoilla 14 ja 15 järjestämme Kuusamossa yhteiskristillisen Rukoushiihto -tapahtuman. Hiihdämme tuolloin Kuusamon ympäryslatua ja rukoilemme samalla, että "pahan muurit" sortuisivat samalla tavalla kuin Jerikon muurit muinoin. Tapahtuma huipentuu Mikael Agricolan päivänä ma 9.4.2012 järjestettyyn rukoushiihtoon. Lähtö klo 12.00 pappilan kodalta ja paluu samaan paikkaan "ehtoouhrin" aikaan klo 15.00. Sovimme tänään kotiseuroissa, että rukoushiihtoon osallistujat voivat laittaa ylleen punaisen kaulaliinan tai punaisen nauhan, muistuttamaan Jeesuksen pelastavasta verestä. Tästä merkistä hiihtäjät voivat myös tunnistaa toisensa ladulla. Punainen nauha muistuttaa myös Jerikon tapahtumista. Se oli uskon voiton merkki. Uskon kautta sortuivat muurit ja uskon kautta saivat pelastuksen ne, jotka olivat suojassa Rahabin talossa. Monien hiihtäjien yllä oleva punainen väri herättää muiden hiihtäjien mielenkiinnon ja he kenties kyselevät, keitä te punanauhaiset hiihtäjät olette? Mihin ryhmään te kuulutte? Silloin saamme tilaisuuden todistaa Jeesuksesta ja uskostamme ja rakkaudestamme Häneen! Kaikki ovat tervetulleita mukaan tähän Rukoushiihto -tapahtumaan! Katsotaan mitä Herra tekee!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuin hieno tapahtuma tulee Kuusamoon Pääsiäisenä. Näinköhän minäkin hiihtelen punainen kaulahuivi kaulassa latua. Aika näyttää.
Raija

Anonyymi kirjoitti...

On kuusamossa nyt jotain toisenlaista piinaviikon tapahtumaa. Voisi olla milloin vain mutta sopii hiljaiselle viikolle mietittäväksi. Aijon hiihtaa semmosen pätkän kun jaksan hiihtää.

Otamme ilolla vastaan tämän hiihdon se olkoon meidän pyhiihvaellus. Tästä voisi tulla jokavuotinen hiihtopyhiinvaellus. Onko kukaan kuullut tällaista olevan suomessa muualla. Meillä kun tehdään kaikki matkailun lisäämiseksi.

Pitäisi oikein hakea patentti ellei olisi rukouksesta kysymys. Aina parempi mitä useampi rukoilee.

Paavo Hautala kirjoitti...

Hienoa, että ajatus rukoushiihdosta kiinnostaa myös tänne saapuvia matkailijoita. Laittakaa tekin punainen kaulaliina/nauha kaulaan tai muualle näkyvään paikkaan ja pysähdytään sellaisen henkilön luo, jolla on punainen kaulaliina/nauha merkkinä ja ehdotetaan toisillemme rohkeasti rukoushetken pitoa. Pidetään siellä ladulla rukouksia. Rukouksesta saadaan voimaa myös hiihtämiseen. Ehkä me suomalaisetkin opimme tällä tavalla enemmän välittömyyttä ja avoimuutta ihmissuhteissamme ja kommunikointitaitomme kehittyy. Punainen merkki antaa rohkeutta ehdottaa rukoushetkeä, koska tietää, että olemme kaikki samalla asialla. Tuo "hiihtopyhiinvaellus" -asia oli hyvä idea.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinka pitkä on hiihtomatka Kuusamon ympäri?
Helena S

Paavo Hautala kirjoitti...

Kuusamon ympäryslatu on 17 km.