lauantai 22. lokakuuta 2011

Vanhurskauttamisessa on kysymys Jeesuksen uskosta ja uskollisuudesta!

Tämän päivän raamatuntutkistelun aihe: "Vanhurskauttaminen yksin uskosta", on mitä tärkein! Tämän aiheen väärin ymmärtäminen ja sekavat käsitykset siitä voivat jättää ihmisen kokonaan uskosta osattomaksi. Pelastuksemme perustuksessa on kokonaan kysymys Kristuksesta. Uskossakin, perustus on Kristus. Jeesuksen usko ja hänen uskollisuutensa Jumalaa kohtaan ja hänen synnittömyytensä on, toivomme. Lain tekoihin luottava ihminen ajattelee, että Jumala lukee hänet vanhurskaaksi hänen käyttäytymisensä perusteella. Pelastuksen toivomme ei milloinkaan lepää meidän varassamme. Jumala ei voi julistaa meitä vanhurskaiksi eli syyttömiksi Jumalan edessä lain tekojen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen uskon ja hänen tekojensa kautta. Vanhurskauttaminen tapahtuu kokonaan Jumalan toimesta, Kristuksen ansioiden perusteella, siihen ei meidän uskomme ja kuuliaisuutemme riitä. Kristuksella on oikeus julistaa syyttömäksi, omien ansioidensa perusteella, sellainen ihminen, joka uskoo Häneen. Usko on luottamista. Abrahamin usko tuli esille hänen vastauksessaan Jumalan lupauksiin. Jumalan lupauksen vastaanottaminen uskon kautta ja Häneen luottaminen antoi Abrahamille elävän toivon. Hän sai konkreettisen kokemuksen ja opetuksen pelastuksen perustuksesta Iisakin "uhraamisen" kautta. Iisakin "uhraaminen" esikuvasi Jumalan antamaa uhria Kristuksessa.

"Raamatun huolellinen tutkiminen paljastaa, että usko on paitsi tietoa Jumalasta myös tuon tiedon hyväksymistä ja siihen mukautumista. Siksi oikea tieto Jumalasta on ehdottoman tärkeää. Vääristyneet käsitykset Jumalasta voivat olla uskon este. Evankeliumin älyllinen hyväksyminen ei kuitenkaan riitä, sillä siinä mielessä "pahat hengetkin uskovat". Aito usko vaikuttaa myös tapaan, jolla ihminen elää. Paavali puhuu uskonkuuliaisuudesta (Room. 1:5). Hän ei tarkoita, että kuuliaisuus on sama kuin usko. Hän tarkoittaa, että usko vaikuttaa ihmisen koko elämään, ei ainoastaan mieleen. Kyse ei ole sitoutumisesta tiettyihin sääntöihin vaan Herraamme ja Vapahtajaamme. Usko on yhtä paljon sitä, mitä teemme ja miten elämme, kuin sitä, mitä uskomme." (RS. 4/11 s. 31.)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jumala ei voi julistaa minua tai ketään muutakaan ihmistä vanhurskaaksi tekojen perusteella, koska kaikki olemme epätäydellisiä ihmisiä. "Vanhurskaus saadaan ainoastaan hyväksymällä se, mitä Jumala on Kristuksessa tehnyt hyväksemme."(RS. 4/11 s.33)

Tänään Varkauden kirkossa oli rouva, jonka tytär asuu Kuusamossa. Hän tuli juttelemaan ja kyseli, olenko Kirppiksellä ollut Kuusamossa työssä. Hänen tyttärensä oli kertonut, että Varkaudesta on työntekijä hoitanut Kuusamon kirppistä.
Oli todella iloinen yllätys näin kohdata Jaanan äiti jumalanpalveluksessamme. Toivon ja pyydän esirukousta koko perheen puolesta, että kirppistyö tuottaisi satoa Jeesukselle myös hengellisen hyvän kautta, jota voimme lahjoittaa kohdatessamme asiakkaita kirppiksellä.

Voin Paavon lainaamaan kommenttiin täysin sydämin yhtyä: "Usko on yhtä paljon sitä, mitä teemme ja miten elämme, kuin sitä mitä uskomme".
Siunauttua sapatinpäivää ja pikaisiin näkemisiin Raija.

Paavo Hautala kirjoitti...

Maailma on pieni, se tuli jälleen todistettua kokemuksessasi. Teillä oli kirkossa varmaan iloinen tapaaminen. Viime viikolla kirpis oli muutaman tunnin auki. Eräs pariskunta kävi kirppiksellä ja he sanoivat olevansa kotoisin Varkaudesta. Kysyin, että tuntevatko he sinua ja miestäsi, mutta eivät tunteneet? He totesivat myös, että maailma on pieni. Ihmettelivät, että Varkaudesta on ollut kirppistyöntekijä Kuusamossa.

Mukava, kun pääset pian tulemaan tänne, tuttuun työhön. Siunausta ja terveisiä tutuille!