sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Kymmenen hyvää elämänohjetta!

Sain Rovaniemellä käydessäni kymmenen hyvää elämänohjetta. Kirjoitan ne muistiin blogilleni ja tiedoksi muillekin. Kirjoittaja on tuntematon.

1. Pidä vartija kielelläsi. Sano vähemmän kuin ajattelet.
2. Ole säästeliäs lupausten antamisessa. Ne lupaukset, jotka annat, velvoittavat sinua uskollisuuteen ja tinkimättömyyteen.
3. Älä koskaan päästä ohitsesi tilaisuutta sanoa ystävällinen sana lähimmäiselle, jonka tila kertoo hänen tarvitsevan sellaista.
4. Ole kiinnostunut toisista, heidän pyrkimyksistään, työstään ja perheestään.

(Huom. Meidän ei tarvitse ottaa omille harteillemme kaikkien maailman ihmisten murheita ja taakkoja, vaan antaa ne Korkeimman kannettavaksi. Meidän osamme on johdattaa avuntarvitsija Taivaallisen Auttajan luo, ja auttaa lähimmäistä siinä jalossa tarkoituksessa.)

5. Ole valoisa. Älä valita vähäpätöisistä vaivoista ja pienistä pettymyksistä.
6. Ole mieleltäsi avoin. Keskustele, mutta älä väittele. Ilmaise erimielisyytesi kohteliaalla ja ystävällisellä tavalla.
7. Vastusta juoruilua, se on tuhoavaa. Pysy tosiasioissa.
8. Käsittele varovasti muiden tunteita.
9. Älä kiinnitä huomiota ilkeämielisiin huomautuksiin sinusta itsestäsi. Elä ja käyttäydy niin, ettei kukaan usko niitä todeksi.
10. Älä pidä oleellisena sitä, saatko kiitosta ja tunnustusta vaiko et. Tee vain kärsivällisesti parhaasi uskossa ja totuudessa, ja Korkein on siunaava pyrkimyksesi.

Ei kommentteja: