sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Rukouksen etuoikeus 6.

"Jatkuva rukous on ihmisen katkeamatonta yhteyttä Jumalaan niin, että Jumalasta virtaa elämää meidän elämäämme, ja meidän elämästämme virtaa puhtautta ja pyhyyttä takaisin Jumalalle.
Ahkera rukous on tärkeää, älä anna minkään estää sinua rukoilemasta. Tee kaikki mahdollinen pitääksesi yhteytesi Jeesukseen avoinna. Käy tilaisuuksissa, joissa rukoillaan. Ne, jotka todella etsivät yhteyttä Jumalaan, käyvät rukouskokouksessa täyttämässä uskollisesti oman tehtävänsä ja vastaanottamassa halukkaasti kaikki saatavilla olevat siunaukset. He käyttävät hyväkseen kaikki tilaisuudet olla siellä, missä he voivat vastaanottaa taivaan valonsäteitä.
Meidän tulisi rukoilla perhepiirissä, mutta ennen kaikkea meidän tulisi rukoilla yksityisesti, sillä rukous on elinehto hengelliselle elämällemme. On mahdotonta ylläpitää hengellistä elämää, jos laiminlyömme rukouksen. Rukoileminen perhepiirissä tai yhteisissä tilaisuuksissa ei riitä.
Yksinäisyydessä voit avata sisimpäsi Jumalan tutkivalle katseelle. Yksityiset rukouksesi on tarkoitettu vain rukouksia kuulevalle Jumalalle, ja rukousten sisältämät taakat eivät kuulu uteliaille korville. Yksityisessä rukouksessa ihminen on vapaa ympäristön vaikutteilta ja ärsykkeiltä. Tyynesti mutta hartaasti sydän kurottautuu Jumalaa kohti. Suloista, jatkuvaa läsnäoloa tulvii hänestä, joka näkee salassa ja kuulee sydämestä lähtevän rukouksen. Luottavan ja yksinkertaisen uskon avulla ihminen on vuorovaikutuksessa Jumalan kanssa. Hän kerää itseensä valon säteitä Jumalalta vahvistuakseen taistelussa Paholaista vastaan. Jumala on meidän turvalinnamme.
Rukoile yksinäisyydessä, mutta myös päivittäisen työsi lomassa käänny usein Jumalan puoleen. Tällä tavoin Henok vaelsi Jumalan yhteydessä. Hiljaiset rukoukset nousevat kuin suitsukkeen tuoksu armon valtaistuimen eteen. Paholainen ei voi voittaa häntä, jonka sydän on näin kääntyneenä Jumalan puoleen."

Ei kommentteja: