perjantai 28. lokakuuta 2011

Rukouksen etuoikeus 1.

"Tie Kristuksen luo -kirja on Ellen Whiten laajimmalle levinnyt teos. Se on klassikko, joka auttaa ihmisen ei vain uskonelämän alkuun vaan yhä läheisempään yhteyteen Jumalan kanssa". Jos sinulla ei vielä ole tätä hyvää kirjaa, niin suosittelen, että hankkisit sen itsellesi ja myös lahjaksi ystävillesi. Olen tilannut kirjoja 12.11.2011 pidettävän rukouspäivän kirjamyyntipisteeseen. Voit tilata kirjan myös suoraan Kirjatoimelta Tampereelta. Kirjasta on vuonna 2010 ilmestynyt uudistettu, kauniisti kuvitettu, painos, jonka on suomentanut Satu Mäkelä. Lainaan tästä kirjasta luvun 11 (sivut 91-103), jonka otsikkona on "Rukouksen etuoikeus". Kirjoitan tämän luvun pieninä pätkinä. Tämä ajatus tuli mieleeni sen tähden, koska meillä on juuri meneillään kolmen viikon yhteiskristillinen rukouskampanja. Uskon, että saat näistä sanoista paljon rohkaisua ja myös hyviä neuvoja oman rukouselämäsi vahvistamiseen.

11
Rukouksen etuoikeus

"Jumala puhuu meille luonnon, Raamatun ja Pyhän Henkensä välityksellä. Myös Jumalan johdatus on hänen puhettaan. Tämä ei kuitenkaan vielä riitä. Meidän on myös avattava sydämemme hänelle ja oltava todellisessa vuorovaikutuksessa taivaallisen Isämme kanssa. Silloin meillä voi olla hengellistä elämää ja voimaa. Ei riitä, että ajattelemme häntä ja hänen tekojaan, hänen armahtavaisuuttaan ja hänen siunauksiaan, sillä nämä asiat eivät sanan varsinaisessa merkityksessä ole kommunikointia hänen kanssaan. Meillä tulee olla jotakin sanottavaa omasta elämästämme, ollaksemme vuorovaikutuksessa Jumalan kanssa.
Rukous on sydämen avaamista Jumalalle niin kuin ystävälle. Jumala kyllä tietää, minkälaisia me olemme, mutta rukouksen tarkoitus on auttaa meitä vastaanottamaan hänet. Rukous ei tuo Jumalaa alas meidän luoksemme, vaan ylentää meidät hänen luokseen."

Ei kommentteja: